Nintendo heeft onthuld in zijn laatste financiële update die Switch heeft verkocht 22,86 miljoen eenheden. De GameCube is klaar met zijn levenscyclus a 21,74 miljoen verkochte eenheden.

Het is een nieuwe mijlpaal voor Switch en Nintendo heeft dat verklaard "Blijft vrij populair" tijdens de zes maanden eindigde de 30 september 2018. Gedurende deze periode werden 5.07 miljoen consoles verkocht, met een toename van 3,7%.

De switch heeft nu de verkoop van de GameCube voorbijgestreefd en, natuurlijk, de rampzalige Wii U (13.56 miljoen verkochte eenheden), maar er is nog een lange weg te gaan voordat deze verder gaat dan de andere Nintendo-consoles. De Wii heeft het recordbedrag van 101.63 miljoen van stukken, de Nintendo 64 32.93 miljoen, SNES 49.10 miljoen en NES 61.91 miljoen.

Wat betreft de verkoop van spellen, heeft Nintendo dat aangegeven Donkey Kong Country: Tropical Freeze heeft 1,67 miljoen eenheden verkocht na de release in mei en Mario Tennis Aces nou 2,16 miljoen. Super Mario Odyssey blijft de meest verkochte Switch-game, met zijn 12.17 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door Mario Kart 8 Deluxe met 11.71 miljoenen en van The Legend of Zelda: Breath of the Wild op 10.28 miljoenen.

Reacties

antwoorden