Enorme hoeveelheden bloed bedekken elke centimeter van de muren van deze mysterieuze grot. Stukjes vlees, waarvan de oorsprong op het moment onbepaald lijkt te zijn, hangen aan vreemde roestige haken die aan het plafond zijn bevestigd. Het zicht is wazig maar het verbetert vrij snel. En misschien was het beter om door te gaan om het niet te zien. Het hoofd van een onnatuurlijk grote haai ligt bewegingsloos boven een berg bloederige, felrode darmen. Gelukkig is alleen de kop aanwezig in de haai, misschien is het beter om te beginnen met bewegen en te begrijpen waar ik ben. Het is een nis van de menselijke natuur maar achter mij zijn er geen paden, alleen boven het stenen gewelf. Waarschijnlijk ben ik hier met opzet naartoe gebracht en mijn folteraar, mij dood beschouwend, vond hij dat ik waardig was om in dit bloedmeer te blijven. Tegenover, langs de gang, zie ik een ijzeren deur en ik kan hier niet meer blijven, beter om te bewegen. Hoewel verroest, lijkt het vaak gebruikt te worden en in feite begeleiden de zware scharnieren de opening voorzichtig. Terwijl dit idee in de geest wordt gevormd, wordt de ziel bewogen omdat de stilte, die gewoonlijk moet worden opgevuld door het kraken veroorzaakt door een deur van zo'n zwaarte, wordt verbroken door het onduidelijke geluid van stemmen in de verte. Ik heb geen plek om te ontsnappen, de paniek blijft maar stijgen, maar ik moet verder. Van achter een rots uitgehaald, kan ik een glimp opvangen van drie figuren met een kap die niet van deze wereld zijn. De huid bedekt je mond en ogen, maar ik kan de woorden horen. Plots schiet een andere figuur voor me op hen neer. Ze hebben me gezien. Ik moet ontsnappen. Ik ben bang.
Het was gewoon een slechte nachtmerrie. Gelukkig ben ik nog steeds op mijn bank.

Wat een warm welkom

Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

En zo presenteert het zich aan ons Call of Cthulhu, de laatste titel ontwikkeld door het Franse softwarehuis Cyanide en gepubliceerd door Focus Home Interactive. De videogame is gebaseerd op het rollenspel met pen & papier Cthulhu's oproep, op zijn beurt geïnspireerd door de verhalen van de cyclus van Cthulhu (en niet alleen) door HP Lovecraft. Ik sluit hier een klein haakje: als je niet weet wie Lovecraft is of nooit zijn verhalen heeft gelezen, klik je op hier beneden en verhelpen zo snel mogelijk. Call Of Cthulhu is niet het eerste gecreëerde videogame met Lovecraft-thema; Ik moet de ongelukkige Dark Corners of the Earth van Bethesda opnoemen, waarvan de sequels nog nooit het licht hebben gezien. De game die wordt voorgesteld is een mix tussen RPG en onderzoek waarin we de rol aannemen Edward Doorboren, een iellato privédetective.

Groen, rood en grijs houden ons gezelschap voor een groot deel van het spel

We zijn in de 1924 en Pierce werkt voor een detective bedrijf dreigt om hem te ontslaan, als ook voor enige tijd niet langer aanvaardt de banen die worden aangeboden, de hoofdpersoon is voortdurend geplaagd door hyperrealistische nachtmerries die niet kan verdwijnen, zelfs met slaappillen. Dit alles zal zeker veranderen met de komst van een man die de detective opdraagt ​​hem te helpen, nogal nadrukkelijk. Blijkt dat het beeld dat de arm brengt, in de voorkant van die moeilijk een chill langs je ruggegraat niet te voelen, uit te leggen dat het werd gemaakt door zijn dochter, Sarah Hawkins, ze stierf in een brand in de familie villa met haar man en zoon. Het gerucht bleek gek te zijn en hij wil zijn geheugen rehabiliteren omdat hij gelooft dat dergelijke geruchten totaal ongegrond zijn. Pierce vertrekt daarom naar Zwart Water, een havenstad die voortdurend wordt omringd door een wolkendeken die haar leidt in een soort van eeuwige nacht, en vanaf dit moment begint het spel zich te openen.

Toenemende vaardigheidsniveaus ontgrendelen extra opties in dialogen

Aanwijzingen als stukjes van een puzzel

De verschillende hoofdstukken die deel uitmaken van het verhaal leidt de speler op zoek naar aanwijzingen en nuttige items in alle hoeken en gaten, in staat zijn om al het mysterie dat ons gaat reconstrueren en om bepaalde obstakels te overwinnen. Vanaf dit het spel gedraagt ​​zich vrij goed oogpunt, zodat u om te gaan met moeilijke situaties met verschillende benaderingen. Laat me een voorbeeld te geven zonder dat het een echte spoiler: minder dan een uur vanaf het begin van de wedstrijd hebben we te bereiken en dringen in de veilige opslag van twee mannen. We kunnen dan besluiten om te gaan rond op zoek naar een zijstraat, luister naar hen om te zien of ze gechanteerd op enigerlei wijze om twee mensen in te huren om ze af te leiden en sluip stiekem achter hen. In dit specifieke geval, de titel biedt ons gevarieerde mogelijkheden om het probleem op te lossen, maar op andere momenten is er maar één manier om door te gaan of een puzzel op te lossen, zoals in een klassieke grafische avontuur. En op het einde, een beetje 'is zo; deze mix van genres is succesvol en vervelen speler niet te krijgen. De huidige puzzels zijn weinig en niet te veel inspanning niet te worden opgelost, maar goede onderbreking lange onderzoekende fase waarin we meer tijd besteden in het menu, om alle aanwijzingen we gaan vinden, in plaats van rond te lezen.

Er zijn verschillende citaten naar plaatsen in het Lovecraft-universum

Zoals gebruikelijk voor de auteur spelen occulte en waanzin een zeer belangrijke rol in de productie. Sommige artefacten, verspreid op de verschillende niveaus, stellen ons in staat om ons niveau te verhogen occultisme, een van de twee statistieken, samen met de geneeskunde, die we niet kunnen kiezen om direct te verbeteren. Dankzij de toename van deze functie kunnen we nieuwe dialoogopties ontgrendelen met de vele NPC's die we tegenkomen en we krijgen ook nieuwe mogelijkheden voor interactie met de omgeving.

La geestelijke gezondheid Het is een belangrijke indicator die ons gezelschap houdt gedurende het spel. Naarmate we dieper in de mythe duiken, begint de echte wereld er nog verontrustender uit te zien in de ogen van de detective, die de aanwezigheid van een hoger niveau dan de werkelijkheid om zich heen begint te voelen. Je kunt niet echt gek worden, of het is me tenminste niet overkomen, maar zelfs in dit geval komt de toename van waanzin overeen met nieuwe dialogen die ons langzaam naar de verschillende mogelijke eindes leiden. Ik heb ik twee, een zeer overhaaste en slecht geschikt om te zien wat er is bereikt tot die tijd en een veel meer gestructureerde, landschappelijke en in overeenstemming met de lore Lovecraftian, maar het moet aanwezig zijn als veel, dat ik niet te hebben nog steeds een manier om te helpen.

Het beheer van de verlichting maakt de sombere atmosfeer zeer goed

Een vrij belangrijke constante van het spel is angst gaat door de speler aanvallen: zeer zelden is het echte angst of angst, gelukkig zijn er maar heel weinig jumpscare. Aan de andere kant kunnen de instelling, de muziek en de gebruikte kleuren dit heel goed maken alleen gelaten die ons voortdurend vervolgt en waar we geen verklaring voor kunnen geven, of misschien niet willen, omdat in dat geval ons rationele brein in flarden zou uitkomen. Onmiskenbaar minder interessante video plaats: karakter animaties, evenals de opname veranderingen en de richting in het algemeen, zijn nogal lelijk en meer dan eens liep ik lachend weg voor sommige uitdrukkingen leek erop dat alles behalve terreur! Bovendien is de audio, altijd tijdens de video's, slecht geëgaliseerd, met de stemmen van de personages die vaak niet goed aanvoelen.

Ik "zie" niet dat je een goede vriend bent.

Binnen de titel zijn er thema's die de auteur zeer dierbaar zijn, zoals de verboden kennis, wat kan leiden tot het ontdekken van geheimen die niemand zou moeten kennen, het lot, dat voortdurend handelt voor de man die gelooft dat hij begiftigd is met de vrije wil, waaraan constant pessimisme is verbonden. De geschiedenis haalt geen inspiratie uit een reeds bestaand verhaal, maar besì traint liever zijn eigen pad, geïnspireerd door zowel de geschriften van de droomcyclus als natuurlijk die gerelateerd aan Cthulhu. Cyanide heeft echt goed werk verricht in de constructie van de verschillende spelgebieden, duidelijk geïnspireerd op plaatsen die door de schrijver zijn beschreven. Zodra je aankomt in Darkwater is het onmogelijk om er niet aan te denken Innsmouth! Als je een passie hebt voor Lovecraft en zijn universum, geef dan een kans op deze titel. Helaas is het niet erg langlevend, in minder dan 20 uur is het voltooid en de herspeelbaarheid wordt alleen gegeven door de mogelijkheid om verschillende keuzes te maken in de dialogen, maar als je degene wilt die van kracht is eindelijk een waardige reconstructie van de Lovecraft-sferen je kunt het niet laten ontsnappen.

Reacties

antwoorden