Thronebreaker: the Witcher Tales , een titel die de langverwachte singleplayer-campagne van Gwent vertegenwoordigt, die na verloop van tijd een echt spel op zichzelf werd, is eindelijk op de pc aangekomen, met slechts een jaar vertraging. Ondanks als een apart hoofdstuk wordt gepresenteerd en aangeboden tegen een aanzienlijke kosten (ongeveer EUR 30 op Good Old Games), het is even vreesde dat was weinig meer dan een veredelde tutorial voor CD Projekt Red kaartspel. De werkelijkheid, zoals we kunnen nu aanraken, is heel anders: Thronebreaker is met al een waardige spin-off van The Witcher saga, en de kwaliteit van het product respecteert, met name in het verhaal, het is een waarmee CDPR ons heeft verwend toen de eerste titel in de 2007 uitkwam.

Zoals bekend, Thronebreaker presenteert een component ruolistica en exploratie en een combat-systeem nam in wezen het gewicht van Gwent, de mini-game reeds aanwezig in Wild Hunt in een embryonale fase, of een kaartspel met een absoluut unieke mechanische in hun soort. De rode draad tussen deze twee aspecten is de uitstekende verhaal van de titel, gekenmerkt door het feit dat de beslissingen die gevolgen hebben voor de hele wereld voor ons beschikbaar op kaarten. In de game spelen we Meve, koningin van Lyria en Rivia, een bekwame politieke en felle vechter worstelt met vijanden binnen en buiten zijn koninkrijk, en omringd door ondergeschikten wiens loyaliteit allesbehalve onbetwistbaar is. De reis van onze protagonist begint met een tutorial die verkenning introduceert, de verzameling van verschillende bronnen en hun gebruik om ons leger te versterken, de interactie met de NPC's die we ontmoeten en natuurlijk de gevechten.

Onze krachten op de kaart zijn eenvoudigweg vertegenwoordigd door een 3D model van de Koningin, zoals te zien in Heroes of Might and Magic of andere isometrische strategie spel, die vrij interactie met de personages en aandachtspunten die we vinden kunnen bewegen, en als je te ontmoeten vijanden op het veld vindt een overgang naar het Gwent-bord plaats. Op momenten van uitstel kunnen we bezoeken ons kamp, Focal Point voor het organiseren van een leger, en er geïnvesteerd goud, hout en mannen verzamelden zich langs de weg naar ons arsenaal, die al is het stimuleren van de soldaten die ons ter beschikking, te verbeteren door het aantrekken van nieuwe, of de bouw van gebouwen die verbetering van onze efficiëntie in de strijd. Dit is ook waar Meve kunnen praten met collega's aangeworven, zie de voortgang van de huidige kaart en pas het dek die we gebruiken in de strijd, die ook een minimum van 25 kaarten moet bevatten en kan niet meer dan een levering kostprijs bepaald door de moeilijkheidsgraad van het spel en uitbreidbare met enkele upgrades.

De gevechten worden behandeld met het Gwent-systeem: tien kaarten worden getrokken aan het begin van de eerste ronde en drie aan de volgende en één wordt gespeeld per beurt, en plaatst deze op een van de twee rijen. Het doel is om meer punten van de tegenstander te krijgen in twee van de drie ronden, gebruikmakend van de specifieke waarde en de specifieke vaardigheden van de kaarten, maar ook de hulp van Meve, die kan ingrijpen tijdens het gevecht, als de leider van de onze vijanden. Als een ronde voor ons verloren lijkt te zijn, is het mogelijk om voorbij te gaan, om te voorkomen dat kostbare middelen verspild worden, in een poging om de volgende goed te maken. Tijdens het spel ontmoeten we heel verschillende vijanden en dit dwingt ons om onze tactieken te herzien, hoewel ze goed ingeburgerd zijn: vechten tegen een gewoon leger is heel anders dan het zien van een bergtrol. Daarnaast stellen enkele clashes voor speciale regels of doelstellingen, zoals het vernietigen van een kasteel tijdens een belegering of het blokkeren van de ontsnapping van sommige bandieten die gijzelaars bij zich hebben, waardoor we onze strategie moeten aanpassen aan de situatie. In het geval van een nederlaag is het altijd mogelijk om terug te keren naar het vorige checkpoint en zijn dek te reorganiseren, waardoor hij zich adequaat voorbereid op het gevaar. Het meest succesvolle deel is ongetwijfeld dat van goden puzzel: leuke puzzels, zelfs in de eenvoudigste gevallen, die in sommige gevallen aanzienlijke inspanningen vergen, vaak met de vraag om eenheden en mechanica te exploiteren die we anders niet zouden hebben overwogen. De standaardgevechten zouden snel moe kunnen worden, vooral als je niet met het bouwen van het dek experimenteert, maar deze eenvoudige toevoeging maakt de game-ervaring veel aangenamer.

Het is geen verrassing dat de meerderheid van de spelers op zoek zijn naar een goed geschreven verhaal in de producten van Cd Projekt, met interessante dialogen en unieke personages die hun sporen nalaten. Thronebreaker stelt in dit opzicht niet teleur: de plot is meeslepend, de dialogen zijn uitstekend en de protagonisten zijn ongelooflijk gekarakteriseerd. Meve in primis, is een prominente figuur van het hoogste niveau, en zijn bondgenoten (en vijanden) zijn niet ver achter. Zoals altijd gebeurt in de wereld van The Witcher, delicate kwesties worden aangepaktZoals oorlog, racisme en vreemdelingenhaat, nog nooit zo triviaal en zonder de invoering van de personages die het absolute kwaad mannen, vrouwen, dwergen en elfen act belichamen op een wijze die in overeenstemming is met de situatie en hun eigen belangen, zonder stereotypen. Grote ruil voor het proces van het nemen van beslissingen en de gevolgen, die in dit geval van een beslissing worden genomen en vervolgens vorm te geven op een radicale manier de hele spelwereld en niet alleen de persoonlijke ervaring, zodat de ontwikkelaars hebben beloofd twintig en meer finales gebaseerd op onze keuzes. Onze acties kunnen ons de steun van bondgenoten geven of anderen voorkomen, waardoor we de kaarten die tot onze beschikking staan ​​en indirect de uitkomst van verschillende hoofd- en secundaire missies kunnen veranderen. Bovendien zijn er repercussies op het moreel van het leger, die de waarde van de positieve en negatieve kaarten met één punt beïnvloeden, heel relevant als ze met hoge moeilijkheidsgraden worden gespeeld, maar nog steeds worden omzeild.

Laten we verder gaan met de graphics: de presentatie van de game is geweldig, nadat de top bereikt met Wild Hunt hebben de ontwikkelaars besloten om hun hand te proberen met een simpele isometrische visueel en bijna carto-marine texturen, maar met behoud van de tonen en kleuren die deze wereld kenmerken en daarmee de stijl handhaven die de Witcher iconisch heeft gemaakt. Het resultaat is esthetisch mooi met werkelijk prachtige instellingen fantastisch kunstwerk van de kaarten, grotendeels origineel en nog nooit eerder gezien. . Uitstekend, ook het gebruik van sfeerverlichting en de afwisselende dag nacht waarop we kunnen helpen op verschillende kaarten. Tijdens de dialogen hebben de modellen van de personages een stripvertoning die eerder al door de studio werd gebruikt, ook zeer succesvol, en met alleen een gebrek aan de animatie van de mond, die onrealistisch lijkt en met lipiale niet volledig synchroon in sommige scènes. Het gebruik van een constant kleurenpalet voor objecten waarmee interactie mogelijk is, is een grote hulp voor diegenen die niet constant de kaart willen raadplegen op zoek naar verzamelobjecten of bronnen. Als het uiterlijk van het spel opmerkelijk is, is de audio-industrie zeker niet minder, en niemand verwachtte iets anders: de kwaliteit van het nasynchroniseren is hemels, en de muziek blijft lichtjaren voorsprong op wat concurrentie te bieden heeft op dit gebied. Het is vermeldenswaard dat hoewel de teksten en ondertitels beschikbaar zijn in het Italiaans, de vermeldingen alleen in het Engels zijn. Sommigen kunnen deze keuze terecht betwisten, maar gezien de hoeveelheid tekst in het spel is het moeilijk om de investering die nodig is voor een complete locatie terug te verdienen.

Tot slot is een spel in elk detail, en zeer aan te bevelen om alle fans van The Witcher saga, die waarschijnlijk al zal hebben gekocht en opgegeten, maar ook voor degenen die het kaartspel of gewoon een titel te waarderen met een verhaal echt goed geschreven. Opmerkelijk, ten slotte, 23 kaarten, in standaard- en premiumversie, verkrijgbaar voor Gwent online gaming, de eerste automatisch en de tweede via verborgen trunks voor de gamingwereld. Een zeer gewaardeerd geschenk.