met My Hero One's Justice titels op basis van anime of manga zijn meer dan tien Bandai Namco is pas dit jaar uitgebracht.

Zoals je gemakkelijk aan de naam kunt raden, is het deze keer aan een van de meest gewaardeerde Shonen van het moment, My Hero Academia, wat niet alleen populair is in Japan, maar ook in de Verenigde Staten, een land dat meestal heel op zijn hoede is voor comicsproducten afkomstig van de Rising Sun.

ONE FOR ALL

Voor de weinigen die de wereld niet kennen My Hero Academia het is goed om een ​​kleine samenvatting te maken als de Story Mode aanwezig in het spel volgt vrij nauw de gebeurtenissen van de manga.

My Hero One's Justice het speelt zich af in een alternatieve wereld waar geboren te worden met krachten, genaamd "spitsvondigheid", Het is praktisch normaal.

De hoofdrolspeler van de serie, Isuzu Midoriya, ook wel genoemd Deku, is een van de weinige ongelukkigen die zonder is geboren spitsvondigheid, maar wordt nog altijd bewogen door een ongezond verlangen om anderen te helpen en te beschermen. Dit onzelfzuchtige karakter heeft de aandacht getrokken van de grootste held aller tijden, All Might, die besluit alleen de goede Midoriya te kiezen als zijn opvolger, dankzij het feit dat hij de zijne is spitsvondigheid, Called One for All, kan van de ene persoon naar de andere worden overgedragen. Eenmaal in bezit van de Quirk One for All, Midoriya weet zich te registreren bij de Yuei middelbare school, een echte academie voor de helden van morgen.

Klaar voor de strijd?

Het verhaal van My Hero One's Justice het begint vanaf het schoolfestival van Yuei middelbare school, wanneer Midoriya elkaar ontmoet Gran Torino, de oude leraar van All Might, die ook de jonge held zal begeleiden, in wat in feite een eenvoudige tutorial is.

De verhaalmodus van My Hero One's Justice dan begint met een gevecht scripted tegen Gran Torino waarin we alle basisprincipes van het spel leren: tot onze beschikking hebben we maar één simpele aanval, bruikbaar met het vierkant (uiteraard kunnen alle toetsen via het juiste menu worden gewijzigd), terwijl de rest van de toetsen die we tot onze beschikking hebben, de verschillende emanaties van de game activeert. spitsvondigheid van het gekozen personage.

Naast de knoppen voor de aanvallen kun je sprongen, schoten en parades maken, maar bovenal kun je alles combineren: na het maken van een sprong kun je dubbel springen of beginnen met een schot, allemaal afgesloten met aanvallen of Quirk afkomstig van 'tall. Op deze manier wordt de driedimensionaliteit van het slagveld geëxploiteerd in lang, breed en hoog.

Ze konden de zetten niet missen "Plus Ultra": we hebben er drie beschikbaar, die worden geactiveerd afhankelijk van onze energiebalk voor aanvallen. Ze kunnen worden gebruikt met de druk van L1 + Triangle voor de Plus Ultra op het 1-niveau, L1 + Circle voor het 2-niveau, terwijl voor het 3-niveau eerst een verduidelijking vereist is.

Een van All Might's spectaculaire Plus Ultra!

In tegenstelling tot veel van de titels gezien tot op heden van de Bandai Namco, My Hero One's Justice terug naar de 1 clashes tegen 1 (we waren gewend aan 3 versus 3), met de mogelijkheid om twee karakters te gebruiken zoals "Sidekick", teruggeroepen in de strijd door op L2 en R2 te drukken. Zodra de aanvalsbalk volledig is geladen en de twee zijkaarten eruit springen, kunt u de 3 Plus Ultra activeren door de combinatie L1 + Triangle + Circle te gebruiken in een zeer spectaculaire beweging waarvoor alle drie karakters.

De game-arena's zijn vol met details, fundamenteel nutteloos, maar ze geven een grote voldoening voor de speler, omdat elke beweging de neiging heeft iets op het scherm te vernietigen, waardoor het gevoel wordt zo krachtig te zijn dat alles dat voor ons staat wordt weggevaagd, alleen met de schokgolven gegenereerd door onze slagen.

Terugkomend op de spelmodi, hebben we al de Verhaalmodus genoemd, die culmineert in de clash met All for One, de aartsvijand van All Might. In deze modus kunnen we bijna alle personages in het rooster gebruiken, omdat ze opnieuw gemaakte situaties in de manga zijn, zoals de botsing tijdens de training tussen Midoriya e Bakugo contro All Might.

Aan het einde van elk gevecht in de Verhaalmodus krijgen we een rang toegewezen op basis van hoe we hebben gevochten en afhankelijk van het resultaat krijgen we beloningen voor gebruik in tekeneditors. Zodra het gevecht met All for One, de game vraagt ​​ons om opnieuw te beginnen, maar deze keer staan ​​we aan de kant van de schurken: op deze manier kan de speler vertrouwd raken met alle personages en hun technieken, voordat hij in de online gevechten stapt.

Naast de Verhaalmodus die we hebben de klassieke wedstrijd in lokaal vrolijk 'kloppen' met vrienden voor het tv-scherm, online gevecht (met de mogelijkheid om gerangschikt te spelen of niet), een behoorlijk teleurstellende trainingsmodus (zonder de opties om de tegenstanders bepaalde combinaties van aanvallen te laten doen om te trainen op verdediging) en de menu's waar je ons personage kunt aanpassen met collectible esthetische objecten.

Een aparte modus is die van de Missies (de tweede bron van objecten voor maatwerk) waar het nodig is om uitdagingen aan te gaan, min of meer veeleisend, met drie door ons gekozen personages. Tussen een gevecht en het andere wordt het leven van de gebruikte personages niet maximaal behandeld, maar in onze hulp zijn voorwerpen verkrijgbaar via het beloningssysteem van fijne ruzie, die ons in staat stellen om onszelf te genezen of onze aanvallen een boost te geven.

Het einde van het missiescherm

Wat betreft de diepte van de rooster er is helaas een must Bandai Namco e Byking: My Hero Academia is een van de shonen met meer personages in het verhaal, maar de selectie gemaakt door het softwarebedrijf binnen deze titel is vrij dun en we kunnen alleen vertrouwen op een willekeurige DLC.

Vanuit een technisch oogpunt My Hero One's Justice doet zijn werk: de actie is erg hectisch, zelfs als de camera soms moeite heeft om achter de jagers te blijven (met veel wisseling van opnamen wanneer je vecht in de buurt van de muren in de lucht), maar nooit vertragingen laat zien. Vanuit het oogpunt van geluid echter geen nasynchronisatie in het Engels (de Italiaan vergeet het voor deze spellen) maar voelt het tenminste de originele Japanse stemmen het is altijd een plezier.

My Hero One's Justice Het is absoluut niet de bedoeling om een ​​referentiepunt te zijn in de wereld van vechtgames, maar het slaagt perfect in waarvoor het is gemaakt: entertainen zonder al te veel franjes. Aan de andere kant is dit soort spellen in hoge mate gebaseerd op de liefde die de fandom toont voor de aanwezige en aanwezige personages My Hero Academiaop dit moment is het een van de meest gevolgde en gewaardeerd.

Reacties

antwoorden