Het team dat wint, verandert niet, en de vierde installatie Forza Horizon is voorzien van al zijn merken: een open wereld breed en gevarieerd, een enorme vloot, een aanpassing van de auto's aan de manische rand, gesloten of open circuit races, zowel on-road en off-road, speciale evenementen op een wekelijkse basis en zo veel inhoud om maanden bezig te blijven zonder ooit moe te worden. Wat kan er nog meer aan deze bijna perfecte alchemie worden toegevoegd? De seizoenen!

 

Daarbij wordt de spelwereld vermenigvuldigd (bijna) met vier, gezien de vervorming die de weersomstandigheden teweegbrengen in de verschillende gebieden van het Engelse platteland, het theater van dit hoofdstuk. Hoewel men kan denken dat de meeste veranderingen in de winter plaatsvinden, met sneeuw bedekkend de heuvels en het ijs dat de straten besmet, zelfs in andere seizoenen zijn de gevaren om de hoek. De frequente herfstregens maken alles gladder en de sneeuw smelt in de lente en verandert veel gebieden in een moeras om te waden met off-road, als je hoopt iets te combineren in de Cross Country-evenementen. In de open wereld is de afwisseling van de seizoenen wekelijks, maar sommige evenementen (voornamelijk in de Rivali-modus) zitten "vast" in een bepaald seizoen om nostalgie voor sneeuwmannen of droge races onder de brandende zon te voorkomen. Het kon Forzathon niet missen, een reeks periodieke uitdagingen die het mogelijk maken om speciale kredieten te verkrijgen voor het verkrijgen van zeldzame auto's of andere accessoires en die het mechanisme van de seizoenen gebruiken om speciale uitdagingen voor te stellen.

 

Online spelen, de Forzathon-evenementen in de groep zijn zeker interessant, waarbij je samenwerkt met de andere spelers die aanwezig zijn in je sessie om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken. Dit is waarschijnlijk de meest succesvolle online-modus, terwijl al het andere een beetje overbodig lijkt. Forza Horizon is niet geboren voor de strakke concurrentie, maar zelfs de andere "lichte" modi blijken niet zo grappig te zijn. Zelfs de organisatie van individuele evenementen ontbreekt: hoewel de geboden mogelijkheden veel zijn, komt het vaak voor dat niemand de verzoeken accepteert of dat we uiteindelijk in twee of drie spelen. Tenzij je met een bekende groep vrienden speelt, met wie je het al eens bent over wat je moet doen, online biedt niet veel.

Niet slecht, want zoals al gezegd de inhoud is nog steeds veel. Al gewaardeerd in de laatste aflevering, is de jacht op "Forgotten Jewels" een erg leuke afleiding. Om toegang te hebben tot enkele collectible cars is het essentieel om de kaart in sommige specifieke schuren te bekijken, meestal goed verborgen in de bossen. En aangezien sommige gebieden alleen in bepaalde seizoenen toegankelijk zijn, spreekt het voor zich dat het belangrijk is om constant met de titel te spelen als je alles wilt vinden. Verzamelen is echter niet beperkt tot auto's: de andere nieuwigheid van Forza Horizon 4 is de opname van huizen. We kunnen zoveel kopen als we willen, mits we het geld beschikbaar hebben en fungeren als operationele basis om de auto's die we bezitten aan te passen. Op het moment van aankoop ontgrendelt elk huis een aantal extra functies aan het spel, zoals Rapid Transfer op elk kaartevenement of drone-modus.

We hebben het huis, we denken aan kleding: je kunt het uiterlijk van je avatar naar believen aanpassen, met resultaten die kunnen variëren van maximale elegantie tot extreem bizar: jas, bermuda's en dansers kunnen gaan? Misschien met roze leren handschoenen! Een element op zich overbodig, maar dat geeft meer een snuifje vertrouwdheid waardoor je in ieder geval wat tijd voor iemand verliest. Je zou nog lang kunnen doorgaan om in detail alles te beschrijven wat deze titel te bieden heeft, maar het lezen zou een erg lang boodschappenlijstje worden, en een aantal verrassingen achterlaten is nooit slecht. Over verrassingen gesproken, Halo-fans zullen een echt unieke en onverwachte ervaring meemaken ... en ik zal er niet meer aan toevoegen!