Geboren met het hoofdstuk voor Wii, de serie Xenoblade Chronicles het ging verder op Wii U met de titel "spin-off" X en het echte tweede hoofdstuk over Switch, met ook de recente DLC Torna - The Golden Country. In veel, echter, wil er een porteren X op de nieuwste Nintendo-console en onder deze vallen hetzelfde Monolith Soft, geleid door Tetsuya Takahashi.

In een recent interview met USGamerIn feite Takahashi heeft zijn bereidheid bevestigd om het spel op Nintendo Switch te brengen, echter met nadruk zo'n operatie is erg moeilijk omdat het erg duur is. In feite zou het herwerken van de volledige open wereldstructuur van het originele spel een enorme klus zijn en heeft het ontwikkelingsteam al plannen opgesteld die, met een mogelijke portering van Xenoblade Chronicles X, volledig moeten worden herzien.

Misschien zien we in de toekomst Xenoblade Chronicles X echt op de Nintendo Switch, maar op dit moment kunnen we alleen maar dromen. Misschien is het uiteindelijk beter op deze manier: na de twijfels van het laatste hoofdstuk voor Wii U, zou het veel beter zijn om direct een tweede hoofdstuk dat kan licht werpenenorme cliffhanger dat we hebben geleefd.