Het Chinese technologiebedrijf Huawei creëerde een smartphone die volgens het bedrijf beter zou zijn dan Nintendo Switch.

Huawei Mate 20 X is een gloednieuwe telefoon die ontworpen is om op dezelfde markt te komen als de Nintendo-console. Dit is een opmerkelijke ontwikkeling omdat Switch geen echte directe concurrenten had, en velen zien het als een uniek voorstel dankzij de dubbele capaciteit van draagbare en vaste console.

Het bedrijf beweert dat Mate 20 X beter is uitgerust voor games dankzij het OLED-scherm van 7,2 inches en een 5000mAh-batterij die tot wel 6,7 uren aan spel kan ondersteunen.

Huawei noemde de Mate 20 X "de beste draagbare spelmachine".

Een van de grootste verschillen ligt zeker in de prijs. De 20 X Mate wordt ongeveer rond verkocht 1000 dollar, over 3 keer schakelen. Het heeft ook geen geïntegreerde controllers maar wordt afzonderlijk verkocht, optioneel en er is geen indicatie over welke soorten games er zullen zijn.

Kortom, grote woorden voor een apparaat dat nauwelijks software voor hem zal ontwikkelen.