Xseed Games aangekondigd dat Senran Kagura Burst Re: Newal het wordt uitgesteld omdat het bedrijf een deel van de inhoud van de PS4-versie moet verwijderen. Ze spreken expliciet over de wensen van de platformeigenaar ", wat suggereert dat de verwijdering te wijten is aan een standpunt over seksuele inhoud door Sony. Hier is wat het bedrijf schreef in een verklaring gepost op Twitter:

"De release van Senran Kagura Burst Re: Newal zal enigszins worden vertraagd als we de interactieve" Intimacy-modus "uit de PS4-versie verwijderen. We respecteren de wensen van de platformeigenaar.

Re: Newal is een 3D side-scrolling beat-em-up remaster voor Nintendo 3DS. Spelers vechten in de (paar) kleding van ninja-meisjes en kunnen de personages ook verfraaien en in de Intimacy-modus aanraken. Xseed definieerde de nieuwe Burst-modus van het spel als "een wulps visueel festijn" eerder dit jaar in een persbericht.

Voor fans is het enige dat nog moet wachten. In de tussentijd bevat de Steam-versie nog steeds deze overtredingsmodus.