Het juridische geschil tussen John Carmack e ZeniMax, die begon toen Carmack het bedrijf in maart 2017 aanklaagde, was afgelopen. Carmack zei op Twitter dat Zenimax "volledig heeft voldaan aan zijn verplichtingen" met betrekking tot de acquisitie van id Software in 2009, en elk van de partijen trok hun vorderingen tegen de ander in.

Het geschil ontstond kort nadat ZeniMax 500 miljoen dollar ontving in zijn rechtszaak tegen Oculus VR, Ingediend op kosten die de mede-oprichter van Oculus, Palmer Luckey, had een NDA geschonden voordat u gaat werken met ZeniMax op VR-technologie in 2012-13. Carmack, die is toegetreden als CTO van Oculus kort voor zijn vertrek van id Software (hij werkte in beide bedrijven gelijktijdig voor een korte tijd), zei ZeniMax had verzuimd de laatste betaling van de overname te maken, en daarom was hij hem nog steeds 22,5 miljoenen verschuldigd.