Het juridische geschil tussen John Carmack e ZeniMax, die begon toen Carmack het bedrijf in maart 2017 citeerde, was afgelopen. Carmack zei gisteren op Twitter dat Zenimax "volledig heeft voldaan aan zijn verplichtingen" in verband met de overname van id Software in 2009, en elk van de partijen trok zijn vorderingen tegen de ander in.

Het geschil ontstond kort nadat ZeniMax 500 miljoen dollar ontving in zijn rechtszaak tegen Oculus VR, ingediend op basis van de beschuldiging dat Oculus medeoprichter, Palmer Luckey, een NDA had geschonden voordat hij in de 2012-13 met ZeniMax aan VR-technologie werkte. Carmack, die kort voor zijn vertrek bij ID Software bij Oculus kwam als CTO (hij werkte korte tijd in beide bedrijven tegelijk), zei dat ZeniMax de uiteindelijke aankoopbetaling niet had kunnen maken, en daarom was hij hem nog steeds 22,5 miljoen verschuldigd.