We horen vaak over positieve spraak Nintendo Switch in het veld indie spellen: Behalve in zeldzame gevallen, verkopen onafhankelijke spellen veel meer op de Japanse hybride console, waardoor de Nintendo-console de favoriet is van de indie-ontwikkelaars.

De verkoop is echter niet de enige reden waarom Nintendo Switch goed wordt gezien door de laatste: ook de publicatiemethoden zijn snel en gestroomlijnd, zoals hij uitlegt Luc Bernard di Arcade-distilleerderij tijdens een recente interview:

Elke console heeft zijn eigen regels en stappen om de games goed te keuren en te publiceren. De eenvoudigste is die op Switch. Ik kan niet veel zeggen over sommige geheimhoudingsovereenkomsten, maar het is de snelste methode.

Nintendo reageert snel op e-mails en is gemakkelijk te vinden. Het is veel veranderd sinds het verleden, ze werden praktisch zoals Sony een paar jaar geleden was, terwijl Sony nu is zoals het was voor Nintendo.

Een vrij duidelijke lofrede aan Nintendo en, tegelijkertijd, een klacht tegen Sony die niet lijkt te zijn geïnteresseerd in de indie-spellen zoals het vroeger was.

Reacties

antwoorden