Op de 4 PlayStation is Dragon Quest XI nu verkrijgbaar in het Westen, de versie voor Nintendo Switch (Called Dragon Quest XI S) laat om niet alleen een releasedatum te hebben, maar ook om zichzelf te laten zien. Ontwikkeling is niet in het geding, gezien het vele keren square Enix bevestigde de voortgang van het werk, maar helaas om het laatste hoofdstuk van de serie over de hybride console te kunnen bemachtigen we zullen moeten wachten "wat meer tijd'.

A dichiararlo zij waren de producent Hokuto Okamoto en de regisseur Takeshi Uchikawa, ook met verwijzing naar de Japanse versie van de titel:

We bevinden ons nog steeds in het midden van de werken, we verwachten dat de werken nog een tijdje zullen doorgaan.

Het ontwikkelingsteam heeft zich meer gericht op de PlayStation 4-versie van de game en alleen nu zijn alle inspanningen gericht op Nintendo Switch. We weten niet hoeveel we in maanden zullen moeten wachten Dragon Quest XI S, maar het zal zeker "enige tijd'.