De bananenrepublieken zijn serieus. De franchise van Tropico hij heeft het ons geleerd op het geluid van steekpenningen, corruptie, infrastructuur van dubieus nut en brutale onderdrukking van alle vormen van afwijkende meningen. De les zal opnieuw worden gespeeld door Tropico 6, waarvan de bèta al beschikbaar is - maar alleen voor degenen die de game hebben gereserveerd.

Tropico 6 zal verschillende innovaties introduceren, waaronder de aanwezigheid van archipels en het belang van transport tussen de eilanden in de gameplay - uiteraard naast de klassieke kenmerken van een burgerbeheer, zij het met de grappige totalitaire connotaties van de zaak. De game kijkt ook een beetje naar het verleden en vestigt de aandacht op El Presidente, die ons aanpasbare personage zal zijn, van uniformen tot verkiezingsredes. Er blijven de klassieke elementen die de serie beroemd maken, zoals de liefde van voetbalfans die onze eigen zal beïnvloeden caudillo, het kalme tropische klimaat e de protesten verdronken in het bloed.

En de trailer die de lancering van de bèta begeleidt, is ronduit hilarisch.

Tropico 6 wordt in januari 2019 uitgebracht en is beschikbaar op Steam en op de shop van de Kalypso.