Het streamingplatform video- Twitch werd plotseling geblokkeerd in China. De website is momenteel ontoegankelijk en de app is verwijderd uit de App Store Appel.

Het nieuws komt van Abacus, Wat suggereert dat dit blok kan worden aangesloten op een recente golf van populariteit die Twitch in China heeft genoten nadat hij een van de weinige manieren om eSports kijken tijdens de Aziatische Spelen 2018.

Het wedstrijdevenement vond enkele weken geleden plaats in Indonesië. Abacus meldde dat de Chinese officiële CCTV-zender eSports niet uitzond (met name een League of Legends-toernooi), ondanks het feit dat een van de spelers om te kijken de Chinese Jian "Uzi" Zihao was. Twitch bedekte het eSports-gedeelte en zijn app is meer dan 300-locaties in de App Store gestegen, om daarmee de op twee na meest gedownloade gratis app te worden.

Op dit moment zijn er geen andere details.