Spelers van Overwatch die afhankelijk zijn van apps van derden om hun prestaties in Overwatch bij te houden en te verbeteren, zijn gewaarschuwd dat het aanhoudende gebruik van dergelijke apps tot een verbod kan leiden.

Blizzard-ondersteuning stuurde een e-mail naar sommige Overwatch-spelers die hen adviseerden om te stoppen met het gebruik van apps van derden zoals Pursuit en Visor. De twee diensten worden voornamelijk gebruikt door spelers die hun prestaties in competitieve spellen willen verbeteren.

Hoewel ze anders werken, zijn hun doelen vergelijkbaar omdat ze een scala aan informatie en gegevens bieden die niet direct beschikbaar zijn in de game of die navigatie door verschillende menu's vereisen.

Visor gaat nog een stap verder door realtimetips aan te bieden die spelers door bepaalde taken leiden. Tracking is een directere service die een gedetailleerde analyse van persoonlijke prestaties genereert en zwakke punten en verbeterpunten schetst. Hier is wat Blizzard in de e-mail verklaarde:

Deze programma's bieden voordelen die normaal niet haalbaar zijn in het spel en die de integriteit van de spelomgeving schaden. Dit is slechts een waarschuwing en we straffen nu niet uw Blizzard- of Overwatch-account. Voortgezet gebruik van niet-geautoriseerde programma's van derden zal leiden tot acties tegen uw account.

Reacties

antwoorden