Retro gaming raakt uit de mode: na de NES Mini en de Nintendo SNES Mini, nadat de softwarebibliotheek periodiek is bijgewerkt op Nintendo Switch met het online abonnement, Sony richt zich op het effect van nostalgie en kondigt la PlayStation Classic.

Deze mini-console is een getrouwe weergave van de eerste, geliefde console van Sony, met twintig spellen voorgeïnstalleerde dat heeft geschiedenis geschreven: onder deze vinden we Final Fantasy VII, Springende flits, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 e Wilde wapens.

De PlayStation Classic, vanaf dimensies van 45% verminderd in vergelijking met het origineel, zal op de markt komen 3 december tegen de prijs van 99,99 euro; in het pakket vinden we een console, twee controllers en een HDMI-kabel voor aansluiting op televisie.

Een geweldige aankondiging voor iedereen die opnieuw geweldige games uit het verleden van Sony wil spelen, zonder de originele CD en PlayStation lastig te vallen.

Reacties

antwoorden