De nieuwe sci-fi shooter van Bioware Anthem beïnvloedt al hoe de ontwikkelaar toekomstige Dragon Age- en Mass Effect-titels zal creëren.

Toen hij dit weekend op PAX West sprak, zei het Bioware-team de structuur van het verhaal van Anthem, dat zal worden uitgebracht als onderdeel van een live-service, waardoor het team kan blijven schrijven en nieuwe verhaallijnen vrijgeven na de release van de titel. Deze methode zal ook worden toegepast op zijn andere titels.

Anthem is zo gestructureerd dat zijn hub, Tarsis, zal zijn waar spelers meer traditionele rpg- en storytelling-elementen zullen ervaren, terwijl hun online open wereld zal zijn waar spelers hun gevecht en buit zullen verliezen.

"We hebben het volgende van de verhalen voor na de lancering," zei Michael Gamble, Anthem's lead producer. "Als je je herinnert dat je in de oudheid een spel hebt uitgebracht en dat zou het verhaal voor een groep personages hebben verzonnen, dan zou je DLC vrijgeven om ons toe te staan ​​unieke delen van het verhaal van de laatste toe te voegen."

"Na Anthem kunnen we zeggen, oké, nu we zullen het verhaal voor een van deze agenten uitbreiden, of we kunnen de relaties tussen twee elementen na sommige gebeurtenissen veranderen, een bepaald personage veranderen of het soort missies van sommige personages. Of voeg zelfs nieuwe personages toe, nieuwe agenten. We kunnen dit allemaal doen en Anthem geeft ons de tools om het te doen.

"Wat ik bedoel is dat ik hoop dat de toekomst van de games, of Dragon Age of de ander dat begint met 'Mass', doorgaan met dit soort verhalen te gebruiken." Deze veranderingen zullen vrij komen voor het spel.