De makers van Final Fantasy, square Enix, probeert een "strategische alliantie" met het Chinese team te vormen Tencent.

Het echtpaar tekende een intentieverklaring om samen een joint venture op te zetten en zeer succesvolle triple A-obligaties te ontwikkelen op basis van nieuwe eigenschappen en bestaande licenties.

Un vaag persbericht suggereert dat andere plannen aan de gang zijn, maar het feit dat Tencent en Square samen games proberen te ontwikkelen, is al een grote noviteit op zich. Tencent is immers nu een geweldige pion in de wereld van games en heeft momenteel meerderheidsaandelen van rel, makers van League of Legendsen van Supercel, ontwikkelaars van Clash of Clan .

Het heeft ook minderheidsaandelen van andere grote bedrijven zoals Activision Blizzard, epic Games, paradox Interactive e Ubisoft. Steven Ma, Senior Vice President van Tencent, zegt dat het bedrijf "hoge verwachtingen" heeft voor zijn nieuwe alliantie en de president van Square Yosuke Matsuda ziet er even ambitieus uit en heeft het volgende verklaard:

Tencent Group en Square Enix Group delen de visie van het gebruik van technologie en creativiteit om ongeëvenaarde entertainmentervaringen en -services aan een wereldwijd publiek te bieden. Deze nieuwe alliantie zal een sterke impuls geven aan de strategie van Square Enix Group om het aanbod van content te diversifiëren en de toegang tot een breder klantenbestand uit te breiden. "

Reacties

antwoorden