Niet tevreden zijn met gewoon een gast zijn in veel andere vechtspellen, shovel Knight het gaat eindelijk de protagonist worden met de laatste DLC binnenkort.

getiteld Confrontatie, De nieuwe inhoud zet de karakters van 16 Shovel Knight in een brawler dat de Schop Knight gameplay met strijders in Super Smash Bros. stijl of Rivalen van Aether mengt. Elk personage heeft ook een eigen verhaalmodus met onderweg dialogen en rivalen.

Showdown komt op alle console versies van Shovel Knight behalve voor Playstation Vita en Nintendo 3DS, waarschijnlijk te wijten aan een mix van technische problemen en verkopen. Als u al Shovel Knight: Schatkamer vindt u het laatste DLC, Showdown, gratis te ontvangen. Het zal ook in een stand-alone formaat worden gepubliceerd.

Het laatste stuk van de ongelooflijke DLC-serie van Shovel Knight, King of Cards, is nog steeds gepland en zou later dit jaar moeten worden gepubliceerd.