De service van Nintendo Switch Online het staat op het punt actief te worden, maar de informatie over het functioneren ervan is nog steeds klein en fragmentarisch.

Gelukkig denk ik dat bedrijven erbuiten zijn Nintendo om ons wat meer duidelijkheid te geven, in het bijzonder Matt Cederquist, een van de producenten van porten Diablo III su Schakelaar.

Praten met de jongens van Nintendo Soup, Cederquist onthulde dat rescue-bestanden voor games Nintendo Switch wordt automatisch geüpload naar de cloud van online services, zonder tussenkomst van de gebruiker, zelfs als we niet weten hoe vaak dit gebeurt.

Op deze manier lijkt het mogelijk om gegevens over te dragen naar de cloud op andere consoles Nintendo Switch, op deze manier kunnen spelers hun games voortzetten, zelfs op apparaten van vrienden of familieleden.

In het specifieke geval van Diablo III, Cederquist heeft bevestigd dat reddingsoperaties die zowel campagneresultaten als trofeeën bevatten direct naar de cloud worden geüpload (het was niet duidelijk of er lokaal een back-up zal worden gemaakt, waarvan ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat hiermee niet wordt geknoeid rescue).

In plaats daarvan goed nieuws voor gratis games: de kolos Tencent (leider van de mobiele markt waar ook een mooi aandeel in zit Activision) heeft bevestigd dat je je niet hoeft te abonneren op Nintendo Switch Online om te kunnen genieten van het 100% van deze games. Uitstekend nieuws voor de vele fans van deze games, die al bang waren dat ze moesten betalen voor een online service.

Bedenk dat de service van Nintendo Switch Online het zal beschikbaar zijn vanaf september, dus het is echt heel kort nu. Zal het slagen voor de test van gebruikers, die altijd zeer kritisch zijn geweest over services zoals PS Plus of Xbox Live Gold?