Voor Dark Souls zullen we onszelf moeten plaatsen officieel de ziel in vrede, maar misschien is die van From Software niet de enige saga waaraan we afscheid moeten nemen. Tijdens een interview met de producent Motohiro Okubo heeft inderdaad verklaard dat als de verkopen niet bevredigend waren, Soulcalibur VI wordt de laatste titel in de serie.

Bandai Namco zou niet blij zijn met de verkoop en het zesde hoofdstuk zal de laatste test zijn: dit heeft, volgens Okubo, iets negatiefs sinds de toekomst van de serie in de balans, maar hierdoor kon het ontwikkelingsteam ook neem veel vrijheid, omdat "er is niets meer te verliezen":

Het kostte me tijd om het bedrijf ervan te overtuigen dit zesde hoofdstuk te accepteren. We willen gebruikers zeker niet chanteren door te zeggen dat ze deze game kopen, omdat dit de laatste zou kunnen zijn, maar eigenlijk is dit het geval.

De Soulcalibur-serie is in crisis en we hadden niets te verliezen, dus besloten we te doen wat we wilden.

Vergeleken met de pracht van het verleden, heeft de serie zeker een beetje 'glazuur verloren', maar om het voor altijd te laten verdwijnen zou een echte slag in het hart zijn voor liefhebbers van Soulcalibur: we hopen dat de verkoop van dit zesde hoofdstuk zal overtuigen Bandai Namco om door te gaan met de saga.