Amazon Game Studios maakte zijn debuut tijdens de gamescom van dit jaar door twee titels te brengen: New World, al bekend, en The Grand Tour Game, officieel aangekondigd aan het publiek tijdens de dagen van de Duitse beurs, het officiële spel van de gelijknamige tv-show niet verrassend geproduceerd door Amazon zelf.

New World is een MMO-sandbox voor pc's, zoals de naam al doet vermoeden, in de zeventiende eeuw en inherent aan het tijdperk van exploratie en kolonisatie van nieuwe gebieden, op zoek naar middelen en fortuin. Het actietheater van het continent is een denkbeeldig territorium, op de juiste manier gebouwd om spelers de meest uiteenlopende scenario's te bieden: de kaart van het spel verschijnt in deze zeer grote fase van ontwikkeling. De versie die naar gamescom wordt gebracht, wordt als een pre-alfa beschouwd, hetzelfde waarop het team daadwerkelijk werkt, maar is al volwassen met betrekking tot de grafische en fysieke motor, een aspect dat de komende maanden een goed voorteken is. Zoals gebruikelijk bij een sandbox, is het belangrijkste element van het spel het verzamelen van middelen en de constructie van wapens, kleding, gereedschappen, enzovoort. Hoewel de focus van het spel draait om oorlog en oorlog, omvatten de beschikbare vaardigheden ook klassen van 'openbaar nut' als kok, architect en vele anderen. In feite dwingt de titel spelers om zich te herenigen in gilden en te strijden voor territoriale suprematie over een groter gebied. Een goed assortiment van rollen hebben is wenselijk: een hoog niveau smid, bijvoorbeeld, zal ons toelaten om efficiëntere wapens te hebben in een korte tijd, en daarom om snel te kunnen reageren op de oorlogsvereisten. Zelfs degenen die niet echt van actie op de eerste regel houden, kunnen prikkels vinden om vele uren aan het spel te besteden.

Patrick Gilmore, Studio Head van het spel en al producent van vele Disney tijdperk 16-bit video games als Aladdin (Mega Drive), Goof Troop, Mickey Mania en meest recentelijk verantwoordelijk voor de reboot van Killer Instinct en Strider, begeleidde ons tijdens de demo, een voorstel voor een reeks van activiteiten die een goed idee gaven van de vrijheid van handelen van de titel. Na het bouwen van een dolk met behulp van rotsen en brandhout, hebben we een paar wolven neergeschoten en gevild om onze kleding te verbeteren. Al in dit stadium waren we getuige van de demonstratie van de onvoorspelbaarheid van het spel: een van mijn avontuurlijke metgezellen kwam een ​​wilde kalkoen tegen en profiteerde ervan om goed vlees te krijgen ... jammer dat de botsing meerdere wolven aantrok en zijn overleving ernstig in gevaar bracht! Nadat we een fort hadden bereikt, op de juiste manier beladen met wapens en munitie, maakten we ons gereed om een ​​vijandig kamp aan te vallen. Wie met boog en pijlen, sommige met zwaard en mensen met een geweer, we verzamelden zich rond de vijand, en hebben gebroken door zijn hek, we uitgeroeid de inzittenden en kon ons grondgebied uit te breiden. Combat is vrij eenvoudig in deze fase (het plakt met de linker muisknop en je hebt gelijk te verdedigen), maar het spel is bedoeld om deze zeer mechanische onderzoeken, zelfs met de toevoeging van magie en bovennatuurlijke krachten, nog niet in de demo.

Er zijn geen precieze datums voor de uitgang, maar er is nog veel te doen wat is gezien en bewezen is overtuigend. Om opnieuw te worden gekalibreerd, het aantal spelers dat tegelijkertijd aanwezig is op het continent: de eerste test zal de server beginnen met 500-spelers om progressief te verhogen tot 10000. De verwachting is dat naarmate spelers groeien, de balans wordt verstoord, zodat we in de toekomst zeer intense open bèta-sessies kunnen verwachten en een speciale aandacht voor feedback van spelers.

Ook Het Grand Tour-spel bevindt zich in een vroeg stadium van ontwikkeling, maar lijkt beslist meer onvolwassen. Als het waar is dat de game een aanvulling op de tv-show wil zijn, met een release van episodische content die hand in hand gaat met de afleveringen, is het evenzeer waar dat de game-component geldig moet zijn. Zoals tot nu toe bewezen is het een nogal houtachtige arcade racen in de besturing. Een enkele aflevering presenteert verschillende missies, die fungeren als een brug tussen het uitzendmateriaal, in een soort interactief verhaal. Met behulp van dezelfde auto's van de films moeten we de ronden van de baan binnen een maximale tijd afleggen, vermijden dat we van de baan gaan of andere activiteiten die beslist ongeïnspireerd zijn. Er is ook een lokale multiplayer-modus in splitscreen die de aanwezigheid van enkele wapens toevoegt om te verzamelen om tegenstanders te hinderen. In de demo bewezen dat we de wapens waren slechts twee, een turbo en het versturen van SMS vervelend dat het scherm van de tegenstanders te dekken, met de stemmen van presentatoren van de show op te treden als een grens in deze saaie storend. Voor nu, veel te weinig om een ​​interessante mode zijn, maar er is nog tijd om de gameplay te verfijnen en voeg wat sorpresa.Il spel zal zijn debuut te zien, samen met het derde seizoen van de tv-show, waarvan de datum is nog niet bekend, en Het is beschikbaar voor PS4 en XBox One.