Sony en de cross-play lijkt een beetje op de kat en de muis. We praten er al enige tijd over en de "case" is uitgebroken, vooral met Fortnite, vanwege het grote succes en de release op Nintendo Switch, console die het toeliet en waarmee je kunt spelen met Xbox- en pc-gebruikers.

Veel ontwikkelaars zijn enthousiast over het ding en zouden er ook graag bij zijn Bethesda, maar ziet de zijne The Elder Scrolls Legends geremd door het gedrag van Sony. De titel, een kaartspel voor mobiel, pc en binnenkort console, vereist absoluut cross-play, niet zozeer om tegenstanders van andere platforms uit te dagen, maar eerder om overal met je account kunnen spelen, zoals vermeld door Pete Hines:

Legends-crossplay zou werken zoals de andere games: je kunt tegen iemand spelen die een ander platform heeft. Maar voor ons is het vooral belangrijk de platformonafhankelijke progressie te kunnen spelen op het ene platform en vervolgens door te gaan naar een ander platform, en al hun vorderingen te vinden: wanneer je inlogt, moet je al je reddingen op verschillende apparaten vinden.

Als ik aan het spelen was op de pc en besloot om de smartphone te gebruiken, moest ik de game kunnen voortzetten waar ik was. Voor ons is het echt onmisbaar, voor elk platform. Een segmentering van het publiek zou serieus zijn, het zou hetzelfde zijn als te zeggen "wie heeft dit platform alleen speelt met degenen die dit platform hebben, anderen met anderen", of "alle vooruitgang die je op dit platform hebt geboekt, je zult ze alleen daar hebben", de situatie het zou echt slecht zijn.

Bethesda dus hij probeert Sony ervan te overtuigen open voor cross-play, ook en vooral voor een persoonlijk voordeel met The Elder Scrolls Legends; Ik vraag me af of het uiteindelijk wel echt lukt om iets te krijgen, dat zou niet alleen goed zijn voor de software, maar ook voor alle videogamers.