Het wachten op Cyberpunk 2077 het is nog lang, maar na de preview tijdens de E3 begint CD Projekt Red voorzichtig te onthullen verschillende details over de mechanica van het verwachte spel. Na i recente opmerkingen op de vrijheid van de speler om het systeem te kiezen gameplay wie er de voorkeur aan geeft, deze keer om in de schijnwerpers te komen, was een ander soort vrijheid: kiezen, een echte hoeksteen voor elk RPG dat respecteert. Meer in het bijzonder heeft het Poolse softwarebedrijf zich geconcentreerd op de gevolgen van de acties die de spelers hebben ondernomen.

Mike Pondsmith, de maker van Cyberpunk 2020 - het bordspel dat de aanpassing aan videogames inspireerde. Tijdens een interview openbaarde Pondsmith dat het besluitvormingssysteem in het videospel het zal erg lijken op dat van het bordspel, met de nadruk op de gevolgen: geen systeem van karma, daarom, met in plaats daarvan een dynamisch systeem dat zal onze keuzes volgen. Het voorbeeld dat Pondsmith heeft gekozen, is dat van een factie waartegen we een vijandige actie hebben ondernomen - zoals het neerschieten van een van hun leden. Maar dit geldt ook voor wetshandhaving of burgerschap.

Details zijn schaars hoe dan ook, maar door de toewijding van CD Projekt Red te kennen voor de gevolgen van de beslissingen en de gevolgen ervan, is er iets om optimistisch over te zijn. Het interview kan volledig worden bekeken Hier.

Cyberpunk 2077 het is nog steeds niet gepubliceerd en is in ontwikkeling voor pc, PS4 en Xbox One.