Nu de Stap over voor slechts Het is doorgeprikt en het is mogelijk om emulators en illegale software op de home console uit te voeren Nintendo en tussen de vele software die wordt uitgevoerd, de laatste tijd op het internet waar het over begint te praten SX OS. 

Gezien het "harde" werk van de Team Xecuter, makers van het programma, SX OS wordt gedistribueerd voor een vergoeding, wat al heel ironisch is, omdat het hoofdgebruik van deze software niet is om de spellen te betalen Nintendo Switch.

Maar hoe kunnen we voorkomen dat hun programma gratis wordt gekraakt en online wordt verspreid?

Eenvoudig, invoegen van een "baksteen code"Dat blokkeert het interne geheugen van de console met een volledig willekeurig wachtwoord (zelfs als degenen die de basiskennis van de computerwetenschappen kennen, weten dat de willekeurige functies altijd op iets zijn gebaseerd) als ze iemand" ontdekken die hun code probeert te doorboren.

Resultaat: schakel geblokkeerd, zonder mogelijkheid om bestanden te lezen of te schrijven, vrijwel een stuk plastic met enkele onbruikbare circuits.

Het probleem dat blijkbaar deze vorm van "bescherming tegen piraterij op een gepirateerd programma" kan worden geactiveerd (in zeer zeldzame gevallen), zelfs tijdens het normale gebruik van de Nintendo Switch, zoals aangegeven in het account Twitter de onderzoeker Mike Heskin wat aanleiding gaf tot een leuk online debat over het onderwerp.

Het proces is uiteraard omkeerbaar, maar je moet wel enige ervaring hebben om het te doen.

Samenvattend, zelfs willen "legaal" om te kopen SX OS om de jouwe te piraateren Nintendo Switch, je neemt het risico om het geblokkeerd te vinden, zelfs zonder enige poging om het te kraken om het misschien aan je vrienden door te geven. De keuze is aan u!

Persoonlijk ben ik tegen dit soort praktijken, omdat we allemaal heel goed weten dat er achter elk stuk hardware en software het werk zit van mensen die verdienen te worden betaald voor wat ze doen (zelfs als een kleine prijsdaling geen kwaad zou doen) .