Een van de belangrijkste aankondigingen van Microsoft's E3 2018 was Gears 5, nieuw hoofdstuk van de geliefde saga, die blijkbaar op Xbox One X zal het beste van zichzelf geven, in ieder geval praten over de console.

Als op de high-end pc's 60fps inderdaad aan de orde van de dag zijn, kan er wat twijfel op de console zijn, gezien de uitstekende grafische indruk die Gears 5 in zijn eerste video maakte. Om over het ding te praten is Guy Welch, Marketing Director van Xbox, dat de toewijding van het ontwikkelingsteam heeft gegarandeerd maximale vloeiendheid op Xbox One X in elke modus.

In tegenstelling tot Gears 4, dat alleen in multiplayer naar 60fps kwam, met Gears 5 streef je naar de maximaal mogelijke framesnelheid, zelfs in de singleplayer-campagne. Dit is natuurlijk alleen mogelijk op Xbox One X, maar gezien de uitstekende technische verdeling van het spel, zou het echt goed nieuws zijn; we hopen dat het ontwikkelteam het gegeven woord zal houden.