Jurassic World Evolution het kwam een ​​beetje 'verrassing, na een relatief korte ontwikkeling, zodat coincidesse met de landing van de nieuwe film van de Jurassic-franchise in Amerikaanse bioscopen. Desalniettemin was het dat wel wachtte tremulously da een gemotiveerde niche van fans (waaronder ikzelf). Niet alleen omdat Frontier-ontwikkelaars hebben een opmerkelijke reputatie (Van Planet Coaster ad Elite Dangerous,) maar omdat binnen de park sim prehistorisch, het aanbod blijft erg schaars.
Het volstaat om dat te zeggen Jurassic Park: Operation Genesis bleef de piek van het genre in kwestie van 2003 tot vandaag, terwijl de dappere zelfs waagde in de wereld van prehistorische mods voor Zoo Tycoon 2. De meest veelbelovende indie-titel in ontwikkeling, Prehistorisch koninkrijk, heeft nog steeds een lange reis voor de boeg.

Jurassic World Evolution dus hij stond voor een debuut vol verwachtingen. Heb je ze ontmoet of genegeerd?

Jurassic World Evolution
De monorail is de beste uitvinding in de geschiedenis van de Mesozoische parken

Uhh, Ahh, È Zodat het begint (ook in Jurassic World Evolution)

In Jurassic World Evolution wij krijgen de leiding over een archipel samengesteld uit vijf eilanden: Matanceros, Muerta, Tacano, Pena en Sorna (de laatste heeft gediend als decor voor de tweede en derde film van de cinematografische serie). De eilanden komen ontgrendel een voor een, verhoging van de populariteit van het park. Voltooiing van missies en contracten toegewezen door afdelingen (wetenschap, entertainment en veiligheid) geeft toegang tot andere opgravingen om nieuwe fossielen, nieuwe gebouwen en wetenschappelijke onderzoeksmogelijkheden te vinden enzovoort.
Zodra je de populariteit bereikt die je nodig hebt op Matanceros, Isla Nublar wordt ook ontgrendeld, Zetel van de Jurassic Park origineel, waarin we kunnen werken in de sandbox-modus, met oneindig veel geld. De nieuwe gebouwen en dinosaurussen worden echter nog steeds handmatig ontgrendeld op de andere vijf eilanden, waardoor het verplicht is om de campagne te voltooien voordat ze naar Nublar verhuizen.

Terwijl we de eerste stappen zetten in het beheer van ons nieuwe park, komen we in contact met wat ongetwijfeld het sterke punt van het spel is: de dinosaurussen zien er prachtig uit, en zijn nog mooier als ze eenmaal in de spectaculaire landschappen van de eilanden zijn gevallen. De dieren die ons park volgen, volgen in principe de canon van de films, waardoor ze worden gemaakt erg onjuist vanuit een wetenschappelijk oogpunt, maar lbij realisatie is het zo mooi dat zelfs ik mijn meest nerdinstincten terzijde heb geschoven om ervan te genieten en dat is het. De vijf parken zijn open voor toeristen op verschillende tijdstippen van de dag (met de zon, bij zonsondergang, 's nachts), waardoor de individuele eilanden nog unieker worden in hun uiterlijk, en een mooi stukje continuïteit biedt tussen de zes parken die we kunnen bouwen.

Jurassic World Evolution
Een tyrannosaur overweegt de smakelijke toeristen die massaal naar de kijkgalerij van de omheining lopen. Van Reddit

Waar is La Capra?

Geleidelijk aan is de huwelijksreis met de dinosaurussen uitgeput, maar ze beginnen op te duiken de pijnlijke tonen van het spel. De mechanismen waarmee het samenwerkt met de controlekamer, de onderzoekslaboratoria en de extractie van fossielen herinneren aan die van een mobiel spel: klikken en vasthouden, klikken en wachten, met het risico zichzelf te vinden met weinig te doen in de tussentijd. De bouwgebieden van de eilanden zijn vrij klein en de opties voor aanpassen en verfraaien zijn beperkt, een ervaring die heel anders is dan de creatieve mogelijkheden die door Planet Coaster, die altijd wordt ondertekend door Frontier.

Toeristen zijn in feite een achtergrondelement. Ze hebben geen AI, ze hebben geen individuele voorkeuren en het is niet mogelijk om direct te interageren - aan de andere kant om onze carnivoren te zien om de toeristen te verwennen het is bijzonder grappig en heeft als enige negatieve consequentie het openen van een nieuwe onkostenpost om juridische kosten te dekken. Kennelijk is de publieke opinie na vijf films en verschillende videogames vol rampen gewend geraakt aan het idee dat door een bezoek aan een Jurassic Park je kunt gegeten worden.

Jurassic World Evolution
In zekere zin is het allemaal publiciteit

(Niet) Jij bent slim, toch?

De dinosaurussen op hun beurt zijn echter vrij oppervlakkig in hun AI. Ze hebben geen roedeldynamiek, ze voeden zich niet van hun feeders (ondanks de overvloed aan vegetatie op de eilanden), ze slapen niet en hebben geen jachtinstinct - carnivoren zullen elke herbivoor of toerist doden met wie ze in contact komen, ongeacht hun honger, en zij zullen de slachtoffers negeren net gedood om naar anderen te zoeken. Overwegend dat alle elementen die in deze paragraaf worden genoemd deel uitmaakten van de Dinosaur AI van Operatie Genesis vijftien jaar geleden is het begrijpelijk hoe het ding irritatie kan uitlokken - vooral omdat het het onmogelijk maaktnaar het maken van een Site B op het model van Isla Sorna in films, om de dieren vrij te laten om met elkaar in wisselwerking te staan.

Als ik verder ga spelen, ben ik van gedachten veranderd over de meeste van de negatieve elementen die zojuist zijn genoemd: veel van deze verbergen een onverwachte diepte of op zijn minst de belofte om in de toekomst te worden rechtgezet. Frontier heeft een uitstekende reputatie vanwege de voortdurende ondersteuning van hun titels na de lanceringen op basis van recente verklaringen kunnen we verwachten dat hetzelfde ook gebeurt Jurassic World Evolution. De eerste gratis DLC zal vanaf juni 22 beschikbaar zijn je bent nieuwe dinosaurussen te zien in de laatste film, die wordt toegevoegd aan achtendertig al aanwezig (tweeënveertig, als je de deluxe editie hebt).

Dat gezegd hebbende, er is er een kenmerken dat vind ik echt belachelijk en dat het breekt de duik veel voor mij, en het is de methode van progressie voor de divisies.
De drie divisies concurreren om de aandacht van de speler te trekken, en zoals gezegd voltooien de taken die zijn toegewezen door de respectieve divisies, het ontgrendelen van nieuwe gebouwen, dinosaurussen en onderzoek. Maar een divisie die zich genegeerd voelt zal doorgaan sabotage tegen de speler en het park.

Jurassic World Evolution

Nu kunnen we op papier begrijpen waar hij naartoe wilde om Frontier te redden. Al met al is de sabotage van een ontevreden werknemer dat wel het centrale plotpunt van de allereerste film (en het boek dat het inspireerde). Dit zijn de acties van Dennis Nedry die de spiraal van chaos en dood in gang zetten die zal leiden val van het oude park.
Maar in Jurassic World Evolution dit werkt gewoon niet. Stel je voor dat je alleen missies voltooit voor entertainment- en veiligheidsdivisies; hoe dit parkwetenschappers ervan moet overtuigen elektriciteit los te maken van carnivooromheiningen, zodat ze zich kunnen bevrijden en om tientallen toeristen te verwennen? Dit is het niet kantoor politiek, het is massamoord! En ik zou werknemers en collega's zo moeten houden?
Naast de omslachtige dynamiek van de voortgang, helpt deze keuze om contracten eruit te laten zien en aan te voelen echt niet erg inspirerend van de gameplay.

Na zorgvuldige overweging besloot ik om je park te steunen

Zoals eerder vermeld, echter Jurassic World Evolution het is meer dan een grafisch mooi spel met oppervlakkige en onbevredigende mechanica: langzaam raakte ik bekend met de mechanica van het spel en ontgrendeld nieuwe gebouwen, de bouwplaatsen op de eilanden begonnen niet zo strak te lijken. Inderdaad, met de juiste combinatie van creativiteit en vindingrijkheid je kunt prachtige parken maken en ook heel verschillend van elkaar, en je kunt een verrassend groot aantal dinosaurussen huisvesten.

Voor de verbetering van de interface een beetje 'omslachtig en de AI van de dinosaurussen blijft dat niet wacht op ondersteuning na de lancering van Frontier, voor wie het legitiem is om zelfverzekerd te zijn; maar na verloop van tijd speel je op Jurassic Wereld ha iniziato om me meer en meer aardig te vindenniet minder. En ongetwijfeld, als Nublar eenmaal is ontgrendeld en de campagne is voltooid, kun je het beste alles vernietigen wat je hebt gebouwd op de vijf eilanden en je enorme inkomsten en opgebouwde ervaring gebruiken om helemaal opnieuw te bouwen. het park van dromen.

Jurassic World Evolution
Zien is geloven: een Reddit-gebruiker heeft van Nublar een soort Azteekse tempel gemaakt

anders Planet Coaster, Jurassic World Evolution het zal mods nauwelijks ondersteunen via de Steam-workshop: Universal is inderdaad zeer beschermend naar zijn intellectuele eigendom en de zijne aanwinst. Desalniettemin is er iets om optimistisch te zijn over de toekomst: het spel is al een uitstekend startpunt en met de juiste toevoegingen van inhoud en herziening van enkele mechanica, zal het eindelijk zijn volledige potentieel bereiken.

Maar bovenal is Jurassic World Evolution leuk. Na een aanvankelijk niet echt bemoedigend haakje, kon het spel van gedachten veranderen. Om de gestelde vraag het eerst te beantwoorden - als het aan mijn verwachtingen voldeed als een fan van het genre en het thema - is mijn antwoord absoluut ja.