FIFA-spelers vragen al jaren om een ​​vorm van platformonafhankelijke compatibiliteit, vooral als het gaat om FIFA Ultimate Team. De modus, waarmee spelers teams van spelers kunnen samenstellen die op de markt zijn gekocht of in willekeurige lootboxes zijn gevonden, zouden spelers in staat moeten stellen hun aankopen en teams over te dragen via de consoles.

"Het is iets dat we hebben onderzocht en het is iets waar we vaak over praten". Dit zijn de woorden van de creative director Matt Prior a Eurogamer all'E3.

Er zijn veel problemen om aan te werken. Ik probeer hier diplomatiek te zijn! Er zijn veel problemen met verschillende eerste delen. Maar Fortnite doet het nu met pc op console. Vanuit het oogpunt van de consument maakt het de community veel ruimer, waardoor het veel aantrekkelijker wordt.

Het voorbeeld van Fortnite dit is het bewijs dat de ontwikkelaar daadwerkelijk rekening houdt met deze mogelijkheid, omdat epic Games Hij liet iedereen zien dat het inderdaad mogelijk is.

"Ik beloof geen beloftes. Maar je zag dat [het multiplatformspel] voor het eerst heel recent was. Als je me een paar jaar geleden zou hebben gevraagd, had ik waarschijnlijk gezegd 'het zal niet gebeuren'. We zullen controleren en zien. Ik denk dat dit een voordeel zou zijn voor gebruikers.

Herinner dat FIFA 19 de 29 van september op pc, PS4, Xbox One en Switch zal uitbrengen.