Velen geloven dat de E3 2018 het losgeld is van MicrosoftNa enkele jaren van schaduwen, vermaakte het huis in Redmond het publiek met een levendige en interessante conferentie, vol met belangrijke titels, waarvan sommige exclusief.

Phil Spencer, hoofd van de divisie Xbox, in de daaropvolgende interviews sprak hij ook over de nieuwe console, waarin wordt verklaard dat Microsoft al bezig is met de nieuwe hardware, met aandacht voor twee aspecten die tot dusverre van cruciaal belang zijn voor de huidige machines: de fps en het beheer van de macht tussen CPU e GPU.

Dit zijn de zijne woorden, waarin Spencer benadrukt hoe belangrijk het is vloeiendheid in games en energiebeheer:

Vloeibaarheid is zeker een aspect waarop de consoles beter zouden kunnen doen, waardoor de framerate wordt verbeterd. Ik denk dat de huidige onevenwichtigheid tussen CPU en GPU ook moet worden opgelost: als we naar dit aspect kijken, ligt het ver achter op pc's, we moeten hard aan dit front werken.

Over de nieuwe Xbox, momenteel bekend onder de codenaam van Scarlet, zal zich veel op de framerate en CPU en GPU-prestaties; misschien wordt de kloof met pc's veel kleiner.

Reacties

antwoorden