Samen met Star Citizen is dit waarschijnlijk het meest ambitieuze project dat momenteel wordt ontwikkeld in de videogamewereld, en Beyond Good & Evil 2 hij maakt veel over zichzelf, ook medeplichtig aan vele jaren van wachten en stilte uit het eerste hoofdstuk.

Het spel, zoals aangegeven door Ubisoft, het zal een zijn open wereldruimte: het is mogelijk om de melkweg met de ruimteschepen vrijelijk te verkennen door simpelweg te vliegen terwijl je in de stad bent, zonder video-intermezzo's. De stad die wordt getoond in de videogameplay, die we ons herinnerden, was in pre-alfa, wordt genoemd Ganesha City en het is slechts een van de vele verkend met ons aanpasbare karakter.

Dus in deze open wereld kunnen we RPG verschillende missies voltooien op de planeten die deel uitmaken van de melkweg, om ervaring op te doen en ons karakter te verbeteren tijdens de voortzetting van het verhaal.

De gevechten, zoals in het eerste hoofdstuk, zullen zijn een mix tussen third person shooter en close combat, met het vermogen om te verdoven, te verlammen en vijanden te vertragen om de beste te worden.

Er zal geen gebrek aan zijn coöperatie, wat een meer tactische benadering van het spelen van het spel mogelijk maakt: een speler kan in feite directer handelen, de aandacht van de vijanden op zichzelf trekken, terwijl de ander meer zal benaderen heimelijkheid, rechtstreeks naar het doel van de missie.

Beyond Good & Evil 2 het heeft nog geen releasedatum die in ieder geval nog steeds erg ver weg lijkt. De ambities van Ubisoft ze zijn echt heel hoog, we hopen dat dit alles dan grotendeels overeenkomt met de laatste game.