Sorry voor de enigszins polemische titel, maar als een videogame voel ik me echt gepakt voor een ritje uit een huis als square Enix waar ik altijd van heb gehouden.

In deze dagen hebben we al een aantal leuke conferenties gezien zoals die van Microsoft (waarop ik niet mikte) en ook Electronics Arts, een beetje minder Bethesda, maar toch allemaal op de een of andere manier interessant.

square Enix in plaats daarvan koos hij de weg, naar mijn mening, van "wij geven niet om E3".

Een kleine videopresentatie van Matsuda en begint wat, naar mijn mening, zeker een van de slechtste "persconferentieseries" ooit is geweest.

30 minuten video, één voor één, zonder menselijke tussenkomst om enige uitleg te geven of op zijn minst het publiek op te warmen.

Bovendien waren sommige dingen die tijdens deze presentatie werden getoond al op andere locaties te zien.

Laten we deze persoonlijke haat voor een verraden liefhebber opzij zetten en in plaats daarvan kijken wat het leven van Square Enix ons heeft gegeven.

Zeker de twee titels die de aandacht meer dan anderen hebben getrokken waren de twee nieuwe IP: The Quiet Man e Babylon's herfst.

Helaas was het, afgezien van een beetje 'hype gegeven door de afbeeldingen, niet mogelijk om in beide gevallen iets te begrijpen over het type spel. Babylon's herfst is ontwikkeld door Platinum Games dus wachten we op een actiegame (misschien op de valse regel van Nier?), terwijl The Quiet Man het zal ons waarschijnlijk in de rol van een doof karakter plaatsen, of dat is tenminste wat je uit de trailer kunt raden.

Op zulke momenten was het handig geweest om een ​​frontman te hebben square Enix die de spellen één voor één introduceren zonder ons zoveel onbeantwoorde vragen te laten.

Voor de rest een full-bodied video van het nieuwe spel van Grafrover, een truzzo-trailer van Oorzaak 4, om alle Fast & Furious in elkaar te zetten en, corrigeer me als ik fout ben, de film van Kingdom Hearts 3 welke hetzelfde zou moeten zijn als degene die gisteren al werd getoond.

Van de makers van Het leven is Strange in plaats daarvan hebben we Captain Spirit, avontuur gezet in dezelfde wereld als Het leven is Strange. Zelfs hier kunnen we alleen maar iets gissen over de game, maar we zullen in ieder geval moeten wachten tot de 26 June om onze handen te krijgen en te zien of de Dontnod-jongens de magische aanraking niet verloren hebben in het weten hoe ze een goed verhaal moeten vertellen.

De cross-over is interessant Final Fantasy XIV met Monster Hunter World, maar helaas toegewijd aan een heel klein aantal spelers.

Presentatiefilm voor Dragon Quest XI, waarin ze besloten om het personageontwerp van Trunks van de toekomst van Dragonball Z te recyclen en het in dit nieuwe hoofdstuk van een van de meest geliefde RPG-sagen ooit te gooien.

Gelukkig komt de ziel aan Octopaatreiziger, JRPG oude stijl verschuivingen komen in juli op Nintendo Switch. Een demo is al een tijdje beschikbaar, dus als je het echt van harte probeert, probeer het dan.

Nog een kruising tussen de karakters van Dragon Quest e Final Fantasy Brave Exvius, het "gatcha" mobiele spel dat zich afspeelt in de wereld van Final Fantasy.

Al gisteren in de conferentie aangekondigd Microsoft, Nier Automata wordt opnieuw voorgesteld in de definitieve versie voor Xbox.

En dan eindigen, genoeg, niet, niets meer. We hebben waarschijnlijk al een winnaar voor de slechtste E3-conferentie.