Ninja Theory, ontwikkelaars van Hellblade: Senua's Sacrifice, legde de beslissing uit om deel van te worden Microsoft Studios, bewerend dat de zet hem dat toestaat "Richt hoger dan we ooit hebben durven doen, om echt te vliegen, zonder de dreiging van vallen".

De Cambridge-studio is een van de vijf nieuwe toevoegingen aan de lijst van Microsoft Undead Labs (Staat van verval), dwang Games (We Happy Few), Playground Games (Forza Horizon) en de nieuwe studie Het initiatief om alles te voltooien.

Microsoft beweert dat zijn nieuwe rekruten hem in staat zullen stellen "grotere risico's te nemen" en dit lijkt ook het sterke punt van Ninja Theory te zijn geweest, die de volledige creatieve controle over zijn ontwerpen behoudt en toegang krijgt tot aanzienlijke Microsoft-bronnen.

Hier is wat uitgelegd door Tameem Antoniades:

Toen Microsoft ons benaderde, was het totaal onverwacht en niet iets dat we echt probeerden te doen. Niettemin vroegen ze ons wat onze doelen en ambities waren om te studeren in een ideale wereld, en daarom zeiden we dat we van de triple A-machine af wilden en de games wilden focussen op ervaring, niet op het genereren van inkomsten. We willen meer creatieve risico's nemen. We willen games op onze eigen manier creëren, zonder dat iemand ons vertelt wat we moeten doen en hoe we het moeten doen, en bovendien willen we ons team, onze cultuur en onze identiteit beschermen.

Hoewel het een groot ideaal op papier leek, wist het team van Ninja Theory dat het het gevaar liep sommige fans te vervreemden door zich exclusief met Microsoft te verbinden.

[De beslissing impliceert] dat onze ervaringen gericht zijn op het Microsoft-platform: we erkennen dat dit velen van jullie zal teleurstellen, en het is niet iets dat we lichtvaardig nemen. Nu zijn we klaar om u nog veel meer games te bieden die, net als Hellblade, op hun eigen manier ambitieus, creatief anders en uniek zullen zijn.