Een niet-nieuwe zin die we min of meer horen elke keer dat een generatie consoles op het hoogtepunt van volwassenheid is en we beginnen te praten over de volgende.

Ook PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch, hoewel de laatste een andere "markt" volgt, zijn niet vreemd gebleven aan deze toespraken, of liever hun opvolgers.

tweede Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, PlayStation 5 en de volgende Microsoft-console zullen dat zijn de nieuwste hardware-consoles zoals wij die kennen, Waarin staat dat de toekomst stroomt.

Een toespraak die niet ongegrond is, als we nadenken over wat het doet Nvidia en bij de recente Resident Evil 7 Cloud op de Nintendo Switch:

Ik denk dat er een nieuwe generatie consoles zal zijn, maar in de toekomst zal dit steeds minder hardware opleveren. In de loop van de tijd zal streaming de hoofdrolspeler worden, dankzij de grotere toegankelijkheid van veel spelers, waardoor het niet meer nodig is om een ​​console fysiek te hebben.

Dit zal de triple A-producties enorm helpen, die dan sneller zullen groeien. We moeten werken aan toegankelijkheid, zodat videogames overal en op elk apparaat kunnen worden gebruikt. In de toekomst zouden we het spel mogelijk kunnen overbrengen op telefoons of televisies zonder van een console te hoeven gaan, dit ding zou de videogame-industrie volledig veranderen.

Er werken al andere bedrijven aan deze technologie, zoals Nvidia, dus ik denk dat het een weg is die al onderweg is en die moet evolueren om een ​​optimale ervaring voor iedereen mogelijk te maken, te beginnen in stedelijke centra.

Gamen en consoles zijn echter in de loop van de tijd veranderd meer naar een evolutie (min of meer gemarkeerd volgens de generaties) dat een effectieve revolutie zoals het spel in streaming. In de toekomst zullen we echt zoiets zien of de toespraken van de CEO Ubisoft zijn op dit moment pure utopie?