La Paradox Interactive, ontwikkelaar van strategie- en simulatiegames voor pc, waaronder Steden: Skylines, geliefde door de onze Fraws, verschuift zijn aandacht naar de wereld van bordspellen.

Al PDXCon in feite hebben ze aangekondigd dat ze werken met beroemde bordspelontwerpers om de ervaring van hun games in fysieke versie over te dragen, met het idee intacte thema's en mechanica van hun titels te behouden.

Het eerste bordspel om het licht te zien zal zijn Kruisvaar Koningenmiddeleeuwse simulatie waarbij spelers betrokken worden bij het uitbreiden van hun koninkrijk, terwijl ze zich verplaatsen tussen verschillende persoonlijke stukken, zoals moordaanslagen of proberen een erfgenaam te worden.

 

De game bevindt zich momenteel op het platform van Crowdfunding Kickstarter waar het zijn oorspronkelijke doel van 48.000 euro ruimschoots heeft overschreden.

Dan zou het daar moeten zijn Steden: Skylines. De stadsmanagementgame zal een modulaire kaart beschikbaar hebben en het zal een competitieve coöperatie zijn, waar spelers gebouwen zullen bouwen om samen een stad te creëren, terwijl ze intussen punten verzamelen voor de uiteindelijke overwinning.

Als de lengte van een overeenkomst van Kruisvaar Koningen zal getuigen van de 2-3 uren, Steden: Skylines het zou veel korter moeten zijn, en zich aanpassen aan de tijd van het spel.

De andere twee titels van de Paradox dat zal worden "omgezet" in het bordspel Europa Universalis e Hearts of Iron.

Kleine eigenaardigheid: voor Europa Universalis is een welkome terugkeer naar de wereld van bordspellen, omdat de videogame zelf gebaseerd was op een bordspel van de 1993 gemaakt door Philippe Thibaut.