Hij plaagt vaak Microsoft voor de vele randapparaten, met name controllers, die regelmatig uitlopen, in tegenstelling tot titels en vooral exclusieve die Xbox One in deze zin een console maken die niet erg aantrekkelijk is voor de massa.

De dag van vandaag loopt niet ver achter, met de presentatie van de zoveelste controller, genaamd Xbox Adaptive Controller, maar deze keer is er een nobeler doel: help mensen met motorproblemen, waardoor hij kan spelen en plezier hebben zoals elke andere persoon.

Hier is de officiële beschrijving op de Microsoft-website:

Pas het gebruik van de controller aan en creëer een unieke ervaring. Ontworpen om te voldoen aan de behoeften van spelers met beperkte mobiliteit, is de Adaptieve Controller voor Xbox uitgerust met grote programmeerbare knoppen en maakt deze verbinding met externe schakelaars, knoppen, steunen en joysticks om de spelbeleving te vergemakkelijken en te verbeteren.

Een echt lovenswaardig initiatief, dat plezier maakt voor iedereen, zelfs de minder bedeelden die motorische problemen hebben, maar die niet het recht hebben om zichzelf te vermaken met videogames.