De voormalige componist van Square Enix, Nobuo Uematsu, komt terug binnen het bedrijf om zijn hulp te verlenen bij de ontwikkeling van Final Fantasy VII remake, volgens wat de fabrikant zei Yoshinori Kitase.

In een interview met de producent van de Final Fantasy VII-remake gepubliceerd in een boekje voor een evenement dat de publicatie van het album vierde BRA ★ BRA Final Fantasy Brass de Bravo, we spraken over de muziek van het spel. Hier is de zijne antwoord:

Ik heb met Uematsu aan talloze titels gewerkt. Ik ben momenteel bezig met de productie van Final Fantasy VII Remake, het is van Final Fantasy X dat ik rechtstreeks met Uematsu werk. Dus, toen ik ging naar Uematsu te vragen om te werken aan de muziek voor de remake, dacht ik dat zou zijn afgeweken, omdat hij al Square Enix had verlaten en vond succes.

Blijkbaar was het antwoord positief is, en het is goed dat Uematsu weer aan het werk op Final Fantasy VII omdat veel van zijn composities zijn een integraal onderdeel van de herinneringen aan de oorspronkelijke bevolking. De componist verliet Square Enix in de 2004, maar heeft sindsdien een aantal tracks voor bijna alle Final Fantasy-spellen gemaakt.