de op handen zijnde Shadow of the Tomb Raider Het is erg duur gebleken square Enixdus het is geen wonder dat het bedrijf probeert te experimenteren met minder dure en minder riskante projecten.

Eidos Montreal, de belangrijkste ontwikkelaar van Shadow of the Tomb Raider, onthulde dat de game een kostprijs heeft tussen 75 en 100 miljoen dollar, met ongeveer 35 miljoen gereserveerd voor marketing en promotie.

Het is veel geld voor een spel dat voornamelijk is gebaseerd op de singleplayer. Dit maakt het moeilijker om geld te verdienen tijdens de periode na de lancering. Daarom zien we dat uitgevers weggaan bij de unieke gokactiviteiten en naar het model van games als een service, wat van nature meer inhoudt dan multiplayer-titels.

David Anfossi, directeur van de studie, geeft toe dat dit druk creëert voor Eidos Montreal om winst te maken, daarom heeft de studie geld en middelen besteed aan het experimenteren met verschillende speltypen en concepten die fans van games op basis van fictie kunnen bevredigen en genoeg geld verdienen om wees duurzaam. Dit is wat werd gezegd door Anfossi a Games Industry:

We moeten nieuwe dingen proberen, dingen experimenteren en leren. We doen testen, we leren en we werken over hoe toe te passen op onze games, maar we moeten voorzichtig zijn om fans. Online hoeft geen multiplayer te betekenen. Het zou kunnen, maar het kan ook iets anders zijn. Het kan online een single player-ervaring zijn. Online betekent voor mij niet dat we de singleplayer-ervaring vergeten. Het zou een deel van die ervaring kunnen zijn. Of het zou kunnen betekenen dat we tegelijkertijd multiplayer-dingen proberen.

Reacties

antwoorden