Evenals verschillende softwarehuizen voor haar square Enix heeft de financiële resultaten van het 2017-boekjaar vrijgegeven (31 2018 eindigde in maart), wat een a aangeeft omzetdaling fysiek vergeleken met vorig jaar, maar in het algemeen van de meer omzet dankzij digitaal.

Het negatieve resultaat is zeker ook te wijten aan een kleiner aantal retail-games die in de 2017 zijn gepubliceerd in vergelijking met de 2016, maar het positieve nieuws komt van titels als Final Fantasy XV, Dragon Quest XI, die uitstekende verkoop over de hele wereld registreerde. Ook de twee MMO's Dragon Quest X e Final Fantasy XIV ze registreren goede cijfers met, zoals gewoonlijk, de meest succesvolle eerste in het thuisland en de tweede in het Westen.

Protagonisten van deze uitstekende resultaten zijn ook Nier: Automaten, met grote verkopen in de Steam- en PlayStation Store, Final Fantasy XII The Zodiac Age, maar ook mobiele titels zoals Final Fantasy Brave Exvius, Hoshi No Dragon Quest, Dragon Quest Monsters Super Light e Kingdom Hearts Union X.

Over de reële cijfers gesproken: de netto-omzet van Square Enix is ​​gekomen 191,469 miljoen yen (-3.8%), waarmee de negativiteit van de trend wordt bevestigd, met winsten gelijk aan 43.421 miljoen yen (+ 30.4), waardoor het Japanse bedrijf glimlacht.

Reacties

antwoorden