Microsoft lijkt erop te zijn haar gebruikers naar pc en Xbox te brengen onder hetzelfde dak: met dit doel heeft de IT-gigant besloten om samenwerken met Discord dus breng de game-app voor berichten naar Xbox Live nel prossimo futuro.

De implementatie zal eenvoudig zijn: spelers zullen het kunnen verbind hun account op Discord met hen gamertag op Xbox Live. Het is duidelijk dat de vrienden verbonden door console ons actief zullen zien en ze kunnen met ons meedoen in-game; het zal mogelijk zijn om het ook vanaf pc te doen voor de titels die het ondersteunen cross-play platform.

Dit nieuwe systeem is al beschikbaar in preview voor degenen met een Xbox Insider-account: de instelling die de. verbindt gamertag je account staat al in de console-accountinstellingen, zoals hieronder wordt weergegeven.

Discord Xbox
Het Discord-account zal worden gekoppeld aan uw gamertag op Xbox Live