Sinds hun oprichting hebben de consoles moeten leven met piraterij en het lijkt erop dat dit binnenkort zal gebeuren Nintendo Switch, iets meer dan een jaar geleden op de markt gekomen; Kate Temkin, die het samen met de groep heeft gedocumenteerd ReSwitched, heeft er inderdaad een ontdekt ernstige tekortkoming in de X1 Tegra gemonteerd op de Japanse hybride console.

Nintendo en Nvidia zijn onmiddellijk op de hoogte gebracht, maar helaas is er weinig te doen, omdat de exploit heeft geroepen Fusée Gelée kan niet worden hersteld met firmware-patches, in het alleen-lezen geheugen van de Nvidia-chip.

De enige manier om het probleem op te lossen, is produceer de nieuwe consoles met Tegra X1 al patchati, maar dit zou duidelijk niet het probleem oplossen voor de meer dan tien miljoen Nintendo Switch die al in deze dertien maanden is verkocht.

Echt een grote hoofdpijn voor Nintendo, die binnenkort zijn gelukkige console zou zien binnengevallen door emulators, al in feite in 'proef', die volledige spellen draaien, uiteraard illegaal.