Ik ben dit weekend in Malaga geweest, gehost door Philips in de prachtige omgeving van het Gran Hotel Miramar, een echt fantastische plek waar ik een uitzonderlijke ervaring kon beleven.

Wat Philips de moed had om tegenwoordig te presenteren, was echt fantastisch. Ik zou het een technologisch meesterwerk willen noemen dat ten dienste staat van gamers. Ik voel bijna de plicht om je dat te vertellen na deze gebeurtenis veranderde ik in sommige opzichten mijn perceptie van de consolesituatie, waarvan ik aanvankelijk dacht dat het zonder enige toewijding degradeerde naar een context van gaming en voornamelijk gebaseerd was op de snelheid van uitvoering (voordat je me een aanval op de bajonet doet, zeg ik dat ik een PS4 bezit). Ik moest echter serieus van gedachten veranderen. Eigenlijk is het product waar ik het over ga hebben een monitor gewijd aan de koninginnen van de woonkamer. Ah, begin niet met te zeggen "maar wat moet ik doen met een consolemonitor, ik heb al mijn mooie 60 inch 4k TV", enz. Enz. Dat is waar, heel waar, maar Deze monitor is niet beperkt tot het verzenden van alleen het videosignaal van uw PS4, XBOX of Switch, maar implementeert functies die wij normaal alleen op pc gebruiken.. Laat me het beter uitleggen.

video-

We hebben het over a Philips 'Momentum' 43-inchmonitor in 4k Ultra HD , met een maximale responstijd van 21 ms (vertel me nu welke tv u deze input-lagprestatie kan geven). Bovendien, onder al haar implementaties zijn er enkele die, zoals ik al eerder gezegd, maakte me mijn gedachten veranderen over die evolutie kan deze console markt. In de praktijk, ik had het gevoel dat hij niet aan het platform zelf kon krijgen, met zijn zeer beperkte technologie in vergelijking met een PC meester ras, kan het een speciale monitor dat een aantal extra functies die in staat zijn om ten minste gedeeltelijk te vullen zijn zal moeten voldoen deze kloof. Bijvoorbeeld Ik was vooral verrast door de adaptieve synchronisatiefunctie die zorgt voor een vloeiend beeld zonder dalende framesnelheden of onderbroken frames (Ik zag het in actie op AC Origins en ik kan bevestigen dat het op een ander spel lijkt qua beeldweergave). Bovendien is de toepassing van Quantum dot technologie QLED of in combinatie met Ambiglow geeft u een ongelooflijke effect als gevolg van de diepte van de zwarten die voor immersie gecreëerd door de backlight. Stel je voor dat een Destiny 2 scherm waar aan de rechterkant heb je de lucht van een onbekende planeet en vuur het schip in vlammen op de linkerzijde: deze monitor is perfect in staat om een ​​splitsing van haar achtergrondverlichting volgens de huidige scene op het scherm en het doet dit op een dynamische en reactieve manier.

video-

En nu zal ik u de laatste dingen vertellen die mijn ogen openden en waarvan ik persoonlijk een overmatig gebruik zou maken: de afstandsbediening en de multiview.

Met de afstandsbediening kunt u, kort gezegd, sommige aspecten van uw console rechtstreeks besturen via de afstandsbediening van de monitor, een soort ALL in ONE waarmee u bijvoorbeeld beide apparaten tegelijkertijd kunt uitschakelen zonder dat u hoeft te schakelen tussen de verschillende pads en / of afstandsbedieningen: ik vind het een heel handige en ook behoorlijk avant-gardistische functie. En tot slot de Multiview: in dit verband moet er een belangrijke premisse worden gemaakt, we hadden nog nooit zoiets gezien voor de consolemarkt, we zijn oprecht. Stel je voor dat je tegelijkertijd je laptop en je PS4 kunt verbinden. Aan de ene kant zie je de laptop (misschien op de buis terwijl je naar de magnifieke daden van de Fraws Senpai kijkt), aan de andere kant zul je je GalGun hebben die blijft draaien zonder het minste defect of probleem. Deze functie heeft een reeks ongelooflijke toepassingen, zoals het tegelijkertijd kunnen verbinden van twee consoles en misschien met je broer heel verschillende titels spelen zonder stress, of open sociaal blijven terwijl je aan het spelen bent of, nog steeds aan één kant speelt en je eigen hebt open werk aan de andere. Naar mijn mening was dit allemaal tot voor kort echt ondenkbaar, vooral met het idee dat dit product ook op een gaming-pc kan worden gebruikt, waardoor de prestaties en capaciteit verder worden verbeterd. Kortom, Philips heeft echt iets goeds gedaan en heeft het in stijl gedaan, omdat het geschikt is voor een majoor op dit gebied. Hij besloot bewust om de markt aan te vallen voor gezelschapsspelers (het is geen minachtende) en om het in stijl te doen, zonder compromis en vooral zonder zichzelf te sparen.

Last but not least, de lanceringsprijs, 799 Euro. Ik weet dat sommigen van jullie nu al zijn neus rimpelen, maar ik wil u eraan herinneren dat voor zover ik kon aanraken en zien, is er een dergelijk product gewijd aan gamers op de markt van vandaag, en alles bij elkaar genomen Ik vind het een geweldige prijs. U blijft al met het argument dat met dat bedrag kun je een PC van respect waarmee de meeste van de spellen zeer goed te lopen, maar wees gewaarschuwd dat het kopen van alleen de auto die u zult niet in staat om te spelen kopen, en als je wilt een fatsoenlijk beeldscherm te nemen is een last belangrijk dat je moet berekenen. Ik zal niet de precieze accounts, maar één ding weet ik: een PS4 pro met deze monitor is een prijs die u over 1150 €, en jong voor een serieuze PC met seriële apparaten (net als de monitor) is dit een instapprijs!

Zoals je hier op PDV wel weet, geef je geen stemmen, maar ik kan zeker één ding zeggen: Philips heeft het heel goed gedaan.

Hier is de link met alle technische kenmerken van het product.