We leven in een ongelukkige periode van geschiedenis waarin iemand gemakkelijk wordt beschuldigd van racisme en waar het politiek correcte in sommige landen belachelijk is geworden. Er kan dus geen ongelukkiger context zijn voor deongelukkige vertaling gebruikt in de Engelse nasynchronisatie van Dragon Ball Super. In de aflevering 56 (SPOILER) zien we dat de goede Trunks een groep politieagenten stoppen om Goku te laten schreeuwen "Niet schieten! Deze man is niet zwart! ". Uiteraard verwijst Trunks naar Black Goku, maar gezien de context en de clichés over zwarte mensen in de Verenigde Staten is het resultaat opwindend.

Helaas is niet iedereen in staat om het te labelen voor wat het is, een blunder, en laat het los. Het is duidelijk dat sommige SJW-omgevingen met verontwaardiging op het internet hebben gereageerd, met name op Reddit onder de tag "toevallig racisme".

Lach eens met de video in kwestie.

Reacties

antwoorden