Als een hebzuchtige en volwaardige speler (of tenminste één keer, ik heb ook een naam gemaakt in de nationale competitieve omgeving van sommige formaten) kan ik niet nalaten dit nieuws te melden over Magic: The Gathering.

Altijd beschouwd als een van de hobby's bij uitstek voor ons "jongens", het competitieve circuit van magie heeft de laatste jaren enkele vrouwelijke figuren in de schijnwerpers zien komen.

En tot slot, na vele pogingen, is hier de eerste vrouw die er een wint Grand Prix, om precies te zijn, die van Sidney, gespeeld afgelopen weekend.

Ze is Jessica Estephan en samen met Ryan Lewis-Jonn e Lachlan Saunders heeft gezegevierd in de Sidney Team Grand Prix, in een toernooi dat 350-teams zag strijden om de eerste (en opvallende, economisch gezien) prijs.

Sommigen beweren dat de overwinning is behaald in een teamtoernooi, maar eerlijk gezegd ben ik erg blij om het te zien als een van de mooiste spellen aller tijden, zelfs nu met een toetredingsbarrière vanuit economisch oogpunt eindelijk is gezien een zegevierend vrouwelijk figuur op een hoog niveau.

Felicitaties aan Jessica en haar team!