Ontwikkelaars van Middle Earth: Shadow of War ze besloten te verwijderen blijvend buitdozen en microtransacties, acht maanden na de lancering van de videogame. De verwijdering zal in verschillende fasen plaatsvinden, ook tussen Mei en juli 2018, via een reeks gratis updates.

Het Monolith-team legde dat uit feedback van spelers hetzelfde is cruciaal geweest bij het bepalen van de beslissing om de microtransacties te verwijderen. Volgens de ontwikkelaar, het grootste probleem veroorzaakt door de mogelijkheid om items te kopen (of direct orcs) in plaats van ze te verdienen het zou juist zijn om een ​​"shortcut" te creëren die in feite anders springt fundamentele mechanica voor de game-ervaring, voor alle aspecten van de Nemesis-systeem: het kopen van de orcs laat in feite toe om relaties met allianties of rivaliteiten die tijdens de campagne ontstaan ​​te omzeilen Schaduw van Oorlog. Het Nemesis-systeem is een van de mechanismen populairste van het spel (zoals het ook voor zijn voorganger was), en het is daarom begrijpelijk dat Monolith het wil beschermen - zelfs als het moeilijk is om te denken dat er geen relatie is met de vele controverses die de afgelopen maanden buitdozen en microtransacties hebben geïnvesteerd.

Permanente verwijdering microtransacties beginnen met 8 Mei 2018, met de herroeping van de mogelijkheid om goud te kopen. Twee maanden later, de 17 juli, zal goud helemaal worden verwijderd, en daarmee ook de schatkisten van oorlog en de markt zelf. Hierna volgen gratis updates, Monolith introduceert ook nieuwe wijzigingen in de campagne, waarbij nieuwe verhalende elementen worden geïntroduceerd.

De aankondiging van Monolith is in zijn geheel leesbaar Hier.