Ik had de gelegenheid om het de laatste tijd te proberen Empires Uit elkaar, de nieuwe RTS van de zeer Italiaanse studio DESTINYBit en ik moet zeggen dat ik heel hard gevochten heb om dit artikel te schrijven.

Wie het genre goed kauwt, kan niet anders dan vergelijken Empires Uit elkaar naar de veel bekender Age of Empires, maar is het een fout om te proberen het beste op het plein te "imiteren"?

Aan de andere kant schijnen de RTS niet voor originaliteit: middelen verzamelen, hun basis voorbereiden, eenheid opbouwen en de tegenovergestelde basis gaan veroveren, de fundamenten van de meesten vertegenwoordigen.

In Empires Uit elkaar het is mogelijk om de groei van de eigen beschaving te beheren op twee verschillende takken, economisch en militair, en om deze takken te verkennen, hebben we toegang tot nieuwe eenheden, gebouwen en technologieën.

De kaarten zijn willekeurig opgebouwd en aan het begin van het spel hebben we ook de mogelijkheid om te beslissen welke held te gebruiken. De keuze valt op twee typen: de held "Krijger"Wat uiteraard een grote boost geeft aan de strijd, of de"Heerser"Dat helpt ons bij de uitbreiding en constructie van onze beschaving, maar biedt weinig steun op het slagveld.

Grote verdienste van de jongens van DESTINYbit is om verschillende beschavingen te creëren die je in staat stellen om het spel anders in te stellen. Alle eenheden in één factie zijn uniek, waardoor spelers de beschaving kunnen kiezen die het beste bij hun speelstijl past.

Als je bijvoorbeeld jezelf wilt toewijden aan een zeer agressief spel, kan de keuze vallen op de Azteken, of als je iets heel speciaals wilt proberen, kun je spelen met de Mongolen die de bijzonderheid hebben om al hun gebouwen te "ontmantelen" en ze in speciale eenheden te veranderen. , en herbouw ze vervolgens waar het hen het beste uitkomt.

Aan de ene kant is al deze variëteit zeker een voordeel Empires Uit elkaar, aan de andere kant moeten we altijd rekening houden met de balansfactor en, gezien de aard van de titel duidelijk bedoeld voor multiplayer, is het geen factor om over het hoofd te worden gezien.

De spelmodi zijn gevarieerd, maar de meeste zijn gewijd aan multiplayer, hoewel we de uitdagingen voor elke beschaving moeten aangeven (6 voor elk) die misschien het beste vertegenwoordigen van wat de singleplayer te bieden heeft, zelfs als een van de de meest interessante en leuke manieren om te spelen is dat "Overleving": De speler moet gedurende de dag grondstoffen verzamelen en de verdediging voorbereiden en 's nachts hordes vijanden weerstaan.

Naast het niet hebben van een "campaign" -modus, wat niet werkt in de Single Player-modus is de kunstmatige intelligentie van onze vijanden (en soms zelfs onze eenheden) die het plezier van het spel ondermijnt, voor het geval u niet wilt werpen "Zeer slechte" wereld van gerangschikt of schermutseling online.

En het is juist op dit punt dat mijn innerlijke conflict ontstaat: als het aan de ene kant is Empires Uit elkaar is een goed product voor multiplayer, de bijna volledige afwezigheid van een echte single player-modus is een groot probleem, althans voor mijn persoonlijke smaak.

Vanuit een technisch oogpunt de keuze van DESTINYbit Het is heel precies: gebruik een essentiële maar functionele afbeelding om zoveel mogelijk spelers soepel te laten werken Empires Uit elkaar op hun systemen, en ik denk dat de keuze moet worden beloond. Het spel vertoont geen problemen, zelfs niet op een systeem dat dateert zoals dat waarop ik zowel in venstermodus als in volledig scherm probeerde.

Samenvattend kan ik zeggen dat als je van RTS houdt en een sterk ontwikkelde competitieve geest hebt, Empires Uit elkaar kan je veel voldoening geven, ook al denk ik dat er na verloop van tijd interventies zullen zijn op de balans tussen bruikbare beschavingen.

Als je geliefden bent van Single Player-modus in dit genre, vind ik het jammer om absoluut niet te adviseren tegen deze titel.

Reacties

antwoorden