La Klep heeft besloten een echt arsenaal tegen valsspelers in te zetten, vooral tegen diegenen die "besmetten" Counter-Strike: Global Offensive (o CS: GO wat je maar wilt) en om het probleem te bestrijden dat hij heeft gecreëerd VACnet.

In de laatste "Game Developers ConferenceIn San Francisco is de programmeur van de Klep John McDonald legde uit hoe hun detectiesysteem werkt.

Het project werd geboren in 2016, als de gemeenschap van CS: GO hij had maar één onderwerp van discussie over: vals spelen.

VACnet maakt gebruik van Overwatch (uiteraard is de homonymie met het Blizzard-spel toeval), een hulpmiddel dat wordt gebruikt door de spelers van CS: GO om onjuist gedrag te melden.

Wat maakt het VACnet het is het "Deep Learning" -systeem waarmee u het gedrag van de spelers in het spel kunt analyseren, kunt leren en definiëren wat cheat is en wat niet, en uiteindelijk een ban-signaal detecteert en start voor de waargenomen speler.

Uiteraard is het verbod niet automatisch door de machine, maar na de signalering door de VACnet er is een menselijke controle geval per geval, maar het lijkt erop dat de percentages van conversie van de rapporten van VACnet het daadwerkelijke verbod ligt tussen 85 en 90% van de gevallen, waardoor een goede mate van betrouwbaarheid wordt bereikt.

De "levenscyclus" van het verbod via VACnet

Wat maakt de "speciale" VACnet het is duidelijk het vermogen om nieuwe valsspeeltechnieken te leren herkennen (ook bedankt aan rapporten via Overwatch, daarom is de menselijke bijdrage altijd fundamenteel), die zich dag na dag ontwikkelt en steeds effectiever wordt. In feite werden voor korte periodes 99% signaalverbod conversiepieken bereikt en keerden deze terug naar "normale" niveaus zodra de cheaters zich hebben aangepast aan het nieuwe detectiesysteem (zoals altijd is er een voortdurende evolutie tussen degenen die cheat en wie controleert).

Indrukwekkend is de rekenkracht die beschikbaar is gesteld aan het project VACnet door Klep: 1700 CPU speciaal voor het systeem, dat binnenkort wordt samengevoegd met andere 1700. Een noodzakelijk rekenvermogen nodig, aangezien er volgens de verstrekte gegevens elke dag ongeveer 600 duizend wedstrijden zijn van CS: GO 5vs5.

McDonald en de Klep ze denken ook aan het "exporteren" van het systeem naar andere effecten (zelfs als dat niet het geval is) Klep), die een grote bijdrage gaat leveren in de strijd tegen fraude, een noodzakelijke stap om de competitieve multiplayer-omgeving gezonder en schoner te maken.