EA's Neural Network heeft op zichzelf Battlefield 1 leren spelen en de uitgever liet een video van de onderneming zien op GDC 2018.

ZAAD EA's (Search for Extraordinary Experiences Division) werd voor het eerst onthuld op E3 ​​2017. De divisie is toegewijd aan realisatie van complexe IA in staat om te leren en bereid dan EA voor op de toekomst.

Alle grote bedrijven hebben dergelijke divisies, maar wat dit onderscheidt is wat EA heeft getoond: het IA kan de Battlefield 1-multiplayer spelen en hij leerde alles zelf.

EA heeft een uitgebracht film van de wedstrijd en het is indrukwekkend.

EA onthulde dat het netwerk leerde van hun fouten terwijl ze werden aangemoedigd om voor doelen te spelen, wat het ook doet in de video. Uiteraard is dit een werk in ontwikkeling en tegen het einde van de film zijn de limieten van deze IA duidelijk.