Wie kent niet DOOM? Geboren in de 1993 dankzij id Software (en vervolgens onderhevig aan de meest recente reboot), heeft de serie aanleiding gegeven tot een oneindig aantal klonen, tributes en pogingen tot emulatie, en vandaag stellen we een 2D horizontaal scrollplatform wat kan worden beschouwd als een parodie op het origineel.

Ontwikkeld door Cavalera Studio, MiniDOOM 2 is een pixelart platform dat gratis te downloaden is itch.io dat, ondanks de meest ironische kleuren, het heeft alles dat een echte DOOM kan karakteriseren:

- zeventien niveaus
- twee bazen
- veertien wapens (alle van DOOM, plus een geheim)
- Een soundtrack van 40 minuten
- Geheimen, power-ups en mysterieuze artefacten om te verzamelen
- Nauwkeurige en responsieve bediening
- Graphics geïnspireerd op de DOOM van de 90-jaren
- Vijf moeilijkheidsgraden en vier spelmodi

MiniDOOM 2 is een spel dat absoluut niet mag worden gemist, zowel omdat gratis als goed gedaan, beide omdat het snijden van demonen en het horen schreeuwen onbetaalbaar is!