Wanneer u overschakelt van een 4.1-versie naar 5.0.0-firmware, is het idee dat u doet dat van een update vol met verbeteringen, de zogenaamde "Belangrijke update"; helaas was het niet zo met Nintendo Switch, die in deze uren zijn versie van SO-update heeft gezien met echter veel nieuwe functies.

Hier complete changelog:

- Vrienden op Facebook en Twitter met Nintendo Switch kunnen nu via de optie Voorgestelde Vrienden aan de vriendenlijst worden toegevoegd, zolang ze Facebook- en Twitter-accounts hebben die zijn verbonden met het Nintendo-account. Deze zijn zichtbaar op de gebruikerspagina

- Nieuwe pictogrammen toegevoegd om de gebruiker aan te passen, met 24 nieuwe afbeeldingen van ARMS en Kirby

- In het geval van digitale aankopen op pc of mobiel platform, starten downloads sneller dan voorheen op de console, zelfs als deze zich in de slaapmodus bevindt

- Nieuws kan worden gefilterd om alleen nieuwe of die van specifieke kanalen te tonen

- Wijzig het PIN-invoersysteem voor ouderlijk toezicht

- Video's die zijn vastgelegd en opgeslagen in het Album, zijn onderhevig aan de parameters voor Ouderlijk Toezicht voor de weergegeven spellen

- Via de app Parental Control is het mogelijk om bepaalde specifieke games uit te sluiten door ze in de witte lijst te plaatsen en ze dus bruikbaar te maken, zelfs als ze niet binnen de parameters vallen

- Waarschuwingsberichten in het geval dat de vooraf gekochte software beschikbaar komt om gebruikt te worden

- Nieuwe weergave van de Nintendo Switch Pro Controller in het controller-menu

- Er is een probleem opgelost waarbij de game-activiteit onjuist werd weergegeven in de sectie Persoonlijk profiel.

Oltre a ciò, zelfs de Joy-Con is bijgewerkt, zelfs als informatie over het nieuws of de bugfixes niet is gepubliceerd. Een verbetering die zeker merkbaar is, maar waar gebruikers van verwachten Nintendo Switch er is nog veel meer, zoals de mogelijkheid om mappen te maken, cloudbesparing en aangepaste thema's.