Ondanks dat het een nieuwe studie is, Midwinter Entertainment Hij kent al een paar dingen over het maken van multiplayer-spellen. Samen met oud-talenten en veteranen van 343 Industries die hebben gewerkt aan Call of Duty, Battlefield en Halo, heeft het management van de studio ervaren hoe spelers elkaar jarenlang beïnvloeden en met elkaar concurreren. In het bijzonder, als een van de makers achter de Warzone-modus van Halo 5, is Josh Holmes geen onbekende in het mixen van een PvP-actie met doelen die iedereen in staat stellen om bij te dragen aan hun team. Met zijn eerste game, aaseters, Midwinter en Holmes hopen de lijn tussen samenwerking en concurrentie verder te verfijnen.

Holmes schildert Scavengers als een "coöperatieve / competitieve survavil-shooter die zich afspeelt in een apocalyptische wereld waarin een enorme asteroïde botst met de maan, hem vernietigt en een nieuwe ijstijd veroorzaakt. Jaren later kreeg de botsing de controle over een van de acht tieners (verdeeld in vier klassen) om naar middelen en wapens te zoeken.

En dat is waar het samenwerkingsaspect in het spel komt: Scavengers zullen ons meenemen naar andere spelers, maar Holmes beweert dat die interacties niet altijd vijandig zullen zijn. Wanneer een team van spelers een spel start, wordt het verlaagd binnen een kaart met veel andere teams, maar niet alle teams krijgen hetzelfde doel. "Elk team heeft zijn begin en einde" als onderdeel van een "super-sessie" in de gamewereld. Hoewel veel doelen betrekking hebben op de voltooiing van beloningen of het elimineren van bepaalde doelen die slechts één team kan voltooien, kunnen anderen teams ertoe brengen samen te werken om ze te voltooien. In afwachting van meer informatie, kun je de trailer bekijken volgende link.