Playerunknown's Battlegrounds gaat door prestaties slechten en doelen. De strijd royale door PUBG Corp is niet nieuw voor resultaten van de voorpagina, die nog indrukwekkender lijken als we kijken naar de relatief tedere leeftijd van het spel. De laatste van deze resultaten is ongetwijfeld de meest opmerkelijke: net gepasseerd een jaar sinds de publicatie op Steam is Playerunknown's Battlegrounds gestegen op het podium van games met meer collecties op het Valve-platform.

Dit wordt bevestigd door de oprichter van Valve, Gabe Newell, die heeft sprak over het onderzoek en ontwikkeling door Valve op zowel hardware als technologie in het algemeen, en hoe PUBG Corp heeft geëxploiteerd de nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd op Steam om je game in zo'n korte tijd een blockbuster te maken. Volgens Newell heeft PUBG Corp kunnen studeren de verdiensten en de gebreken andere videogames die de multiplayeraanbieding bevolken, en combineer de lessen die uit dit proces zijn geleerd met de voordelen van toegang tot enorme Chinese markt.

De fenomenale verdiensten van Playerunknown's Battlegrounds gaven geboorte een echte bubbel van multiplayer strijd royale titels, van koperen klonen naar echte originele ideeën. Terwijl dev van verschillende groottes zich verschanst voor het grijpen van plakjes van deze markt in plotselinge expansie, zal Valve tijdelijk zijn focus op onderzoek en ontwikkeling verminderen om terug te keren om zich te wijden aan videogames publicatie.